Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие“ утвърди допълнителен ресурс от

...
Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие“ утвърди допълнителен ресурс от
Коментари Харесай

2,6 млн. лева допълнителна помощ за животновъди утвърди УС на ДФЗ

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ утвърди спомагателен запас от 2,6 млн. лв. по de minimis за стопаните, отглеждащи крави, юници, биволи, овце-майки и кози-майки.

Подпомогнати ще бъдат аграрни стопани, подали годно заявление за директни заплащания по схемите за обвързано подкрепяне за животни или по преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3) за Кампания 2020, които не са получили подкрепяне на предходния банкет по de minimis за животновъди.

Ставките за подкрепяне са:

до 40 лева до 50-то животно, включително и до 20 лева от 51-то животно за млечни крави под селекционен контрол;до 40 лева до 50-то животно, включително и до 20 лева от 51-то животно за млечни крави;до 20 лева за млечни крави в планински райони;до 40 лева до 50-то животно, включително и до 30 лева от 51-то животно за месодайни крави и/или юници;до 110 лева за месодайни крави под селекционен контрол;до 80 лева за биволи;до 15 лева до 200-то животно, включително и до 10 лева от 201-то животно за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол;до 10 лева за овце майки и/или кози майки в планински райони;до 10 лева за овце майки и/или кози майки, които не са под селекционен контрол;

Припомняме, че през септември Държавна фирма „ Земеделие “ изплати близо 23 млн. лв. в помощ на над 13 хиляди животновъди.

Целта на изключителната помощ е да се поддържат стопаните, които търпят загуби поради сушата и отрицателното въздействие на пандемията от ковид (COVID-19). Общият размер на средствата по схемата de minimis, която един аграрни собственик или дружество може да получи е до левовата равноценност на 25 хиляди евро за интервал от три поредни данъчни години.

Предстои Държавен фонд „ Земеделие “ взаимно с Министерство на земеделието, храните и горите да изготвят инструкции за даване на помощта.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР