Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие се събра спешно, прие

...
Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие се събра спешно, прие
Коментари Харесай

Смениха ръководството на Държавен фонд Земеделие

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие ” се събра незабавно, одобри подадената по-рано през днешния ден оставка на шефа на фонда Живко Живков и избра ново управление.

Като мотив за напускането си Живков е показал „ опазване имиджа и моралната стойност на ръководения от мен до през днешния ден Държавна фирма “Земеделие ”. По-рано през седмицата, при спецакция в ДФЗ бяха задържани петима души, измежду които и зам.-изпълнителният шеф на фонда Калоян Костадинов по следствие за източване на евросредства от Миню Стайков.

Както се очакваше, за изпълнителен шеф на ДФЗ е избран бившият аграрни министър от служебното държавно управление на Георги Близнашки, Васил Грудев.

До момента той бе консултант по еврофондовете в земеделието на министър Десислава Танева, а във втория мандат на кабинета “Борисов ” бе зам.-министър на земеделието. Неговият сектор бе Програмата за развиване на селските региони.

На изключителното съвещание на УС през днешния ден е била призната и подадената от арестувания Калоян Костадинов оставка като зам.-изпълнителен шеф. Освободен е бил и заместник-изпълнителният шеф Георги Динев.

Избран е нов зам.-изпълнителен шеф - Иван Капитанов, който от 2017 година досега е заместител ръководител на Съвета на шефовете на Пристанище Бургас. От 2014 до 2017 година е ръководител на съвета на сдружението. От април 2011 година до ноември 2013 година е бил зам.-изпълнителен шеф на ДФЗ. Работил е от 2002 година до 2011 година в Министерство на финансите като държавен специалист в дирекция “Финанси на действителния бранш ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР