Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие е утвърдил днес на

...
Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие е утвърдил днес на
Коментари Харесай

Фонд "Земеделие" отпусна над 8 млн. лева за подпомагане на овцевъци и козевъди

Управителният съвет на Държавен фонд " Земеделие " е утвърдил през днешния ден на свое съвещание две схеми за държавна помощ за овцевъди и козевъди. Първата скица е ориентирана към фермери от цялата страна, отглеждащи овце-майки и/или кози-майки и е в размер до 8 274 336 лева Ставката за подкрепяне за една овца-майка и/или коза-майка е в размер на 7 лева Помощта има за цел да компенсира животновъдите за изкупната цена на суровото мляко от дребни преживни животни, и да понижи усложненията в бранша.

На съвещанието беше утвърден и финансов запас за държавна помощ за 2018 година в размер на 1 094 140 лева за подкрепяне на аграрни стопани, чиито животни са наранени от заболяването чума по дребните преживни животни в областите Ямбол и Бургас.

За общините, в които има възбрана за предаване и търгуване на овчето мляко помощта е в размер на 25 лева на овца/коза. За засегнатите от въведената едноседмична възбрана за цялата област преди излизане на разрешението на Брюксел за регионализацията на ограниченията от регионално на общинско равнище подпомагането е в размер на още 7 лева на брой животно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР