Управителният съвет на БНБ взе решение за издаване на предварително

...
Управителният съвет на БНБ взе решение за издаване на предварително
Коментари Харесай

Дружество от Лихтенщайн придобива над 67% от акционерния капитал на Общинска банка


Управителният съвет на Българска народна банка взе решение за издаване на авансово утвърждение за директно придобиване от „ Новито Опортюнитиис Фонд АГмвК “ (Novito Opportunities Fund AGmvK) на 3 880 388 броя безналични акции, представляващи 67.646407 % от вписания акционерен капитал, в размер на 57 362 810 лв. на „ Общинска банка “ АД.

Заявителят е сдружение, учредено според законодателството на Княжество Лихтенщайн и записано в Търговския указател на Лихтенщайн. Дружеството съставлява различен капиталов фонд според законодателството на Княжество Лихтенщайн, лицензиран и надзираван от Financial Market Authority - Орган за контрол на финансовите пазари на Княжество Лихтенщайн.

Всички акции от капитала на заявителя са благосъстоятелност на „ КАИАК Фонд Мениджмънт АГ “ - сдружение, учредено според законодателството на Княжество Лихтенщайн, представляващо различен капиталов фонд, лицензиран и надзираван от Органа за контрол на финансовите пазари на Княжество Лихтенщайн.

Предварителното утвърждение е издадено след разбор за сходството на декларираното желание на критериите по чл.28а, алинея 3 от Закона за кредитните институции и на показани от заявителя документи и в допълнение поискана информация, извършени съвещания с Органа за контрол на финансовите пазари на Княжество Лихтенщайн, разполагаемата информация в обществените регистри, в регистрите, поддържани от Българска народна банка, както и предоставената от Държавна организация „ Национална сигурност “ информация, оповестиха от Българска народна банка.

Установено е, че издадените от заявителя капиталови дялове без право на глас са добити от сдружението „ Инса Ойл “ ООД. Заявителят е известен, че конвертиране на капиталови дялове без право на глас, издадени от заявителя, в акции с право на глас в „ Новито Опортюнитиис Фонд АГмвК “, като лице, упражняващо надзор и въздействие върху придобиваната банка, може да се прави единствено след авансово утвърждение от Българска народна банка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР