Управителният съвет на БНБ реши да издаде предварително одобрение за

...
Управителният съвет на БНБ реши да издаде предварително одобрение за
Коментари Харесай

БНБ одобри сделката за Общинска банка, в нея изникна компания за горива

Управителният съвет на Българска народна банка реши да издаде авансово утвърждение за покупката на 67.6% от Общинска банка на записания в Лихтенщайн фонд " Новито Опортюнитиис Фонд АГмвК " (Novito Opportunities Fund AGmvK), заяви пресслужбата на банката.

Предмет на договорката са 3 880 388 броя безналични акции, представляващи 67.646407 % от вписания акционерен капитал, в размер на 57 362 810 лв., които са владеене на Софийската община. Сделката към този момент е утвърдена от общинските съветници и от Комисията за защита на конкуренцията.

Българска народна банка оповестява, че с изключение на документите, подадени от заявителя, е поискала от него и спомагателна информация, съветвала се е с финансовия контрол в Лихтенщайн, прегледала е обществените регистри и е отчела информацията, предоставената от Държавна организация " Национална сигурност ".

От данните, които е събрала централната банка, се схваща, че българския производител и търговец на горива " Инса ойл " има капиталови дялове без право на глас в претендент - купувача " Новито ". Фондът е предизвестен, че за преобразуването на тези дялове в акции с право на глас ще би трябвало ново позволение от Българска народна банка, осведоми централната банка.

Тя се е уверила, че заявителят е сдружение, учредено според законодателството на Княжество Лихтенщайн и записано в Търговския указател на Лихтенщайн. Дружеството съставлява различен капиталов фонд според законодателството на княжеството, лицензиран и надзираван от Financial Market Authority - Орган за контрол на финансовите пазари на Лихтенщайн, се показва в известието.

Всички акции от капитала на заявителя са благосъстоятелност на " КАИАК Фонд Мениджмънт АГ " - сдружение, учредено според законодателството на Лихтенщайн, представляващо различен капиталов фонд, лицензиран и надзираван от Органа за контрол на финансовите пазари на Лихтенщайн, продължава известието на Българска народна банка.

От уеб страницата на " Инса ойл " се вижда, че е учредена през 2001 година и се занимава с произвеждане и търговия на петролни артикули в България, Румъния, Гърция, Сърбия и Косово.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР