Управителният съвет на БФХГ на свое редовно заседание днес взе

...
Управителният съвет на БФХГ на свое редовно заседание днес взе
Коментари Харесай

Илиана Раева и Нешка Робева си подадоха ръка

 На фона на абсурда Раева - Робева, страната отпусна 1,26 млн. за гимнастиката
Управителният съвет на БФХГ на свое постоянно съвещание през днешния ден взе значими решения, свързани с определянето на съставите на националните тимове за дами самостоятелно и отбор. По време на съвещанието стана ясно също, че напрежението сред президента на федерацията Илиана Раева и именитата треньорка Нешка Робева е отшумяло и двете са подготвени да работят още веднъж дружно.

1. По предложение на основния треньор на народен тим дами отбор Весела Димитрова, УС утвърждава замяната на състезателката Теодора Александрова със състезателката Галатея Герова за втори състав на народен тим отбор дами заради непринудено преустановяване на дейна спортна активност на Теодора Александрова.

2. УС утвърди предлагането на основния управител на народен тим дами самостоятелно Бранимира Маркова, воден от две съществени цели - призово класиране на олимпийските игри в Токио 2020 и подсигуряване на изпреварваща подготовка за олимпийските игри в Париж 2024. УС утвърждава главен състав от 7 състезателки: Катрин Тасева, Невяна Владинова, Боряна Калейн и Петя Борисова. Тези четири гимнастички като наложени състезатели и такива с най-голяма опция да показват България през идващите две години до олимпийските игри в Токио 2020, и Татяна Воложанина, Вая Драганова и Лъчезара Пекова - млади гимнастички, чиято съществена цел и подготовка ще бъде ориентирана към олимпиадата през 2024 година.

Разширен състав народен тим дами самостоятелно 2019-а включва Анна Келман, Леонор Божанова, Биляна Писова, Мариета Иванова и Йоана Николова. По предложение на основния управител на народен тим дами самостоятелно Бранимира Маркова, за помощник-треньор, наблюдаващ подготовката на разширения състав, е одобрена Белла Маркова. По предпочитание на Бранимира Маркова състезателката Йоана Николова ще води своята подготовка централизирано в НСБ " Раковски ".

След направения разбор на съдийството на извършената селекция от комисия в състав: Мария Гигова, Даниела Велчева и Деспа Кателиева, комисията декларира изрично, че Петя Борисова следва да остане в главен състав на народен тим самостоятелно дами.

Илиана Раева срещна УС за диалога, който е провела с Нешка Робева по отношение на подготовката на състезателката Лъчезара Пекова, член на главен състав на народен тим дами самостоятелно. Робева е изявила предпочитание да продължи да води подготовката на състезателката въз основата на КХГ Левски на стадион " Герена ". Веднъж седмично желае да посещава НСБ зала " Раковски " за взаимна подготовка с останалите състезателки от националния тим, както и ще обезпечи наличието на Лъчезара Пекова на лагерите на националния тим. В диалога Робева е уверила, че напълно ще съблюдава условията на основния управител Бранимира Маркова за присъединяване на състезателката в контролни и публични надпревари на националния тим.

Обръщение на Илиана Раева към УС:
" Уважаеми сътрудници,
Считам, че Нешка Робева със своята работа, опит, триумфи и история, която е записала в международната и българска художествената гимнастика е извоювала правото си да приготвя сама състезателките си и считам, че този компромис да се наруши регламента за централизирана подготовка на националния тим бих позволила само единствено за нея и за никой различен. Имам нейното увещание, че ще съблюдава всички условия на основния управител Бранимира Маркова по отношение на осъществяване на проектите за подготовка на националния тим.

Безкрайно съм щастлива, че имаме шанса да си подадем ръце и да работим дружно и сплотено в най-важната година преди олимпийските игри за народен тим самостоятелно дами. Бих желала да споделя и голямата си наслада, че моето предложение напълно съответствува и с мнението на основния управител Бранимира Маркова ".

Предложението на Илиана Раева беше признато единомислещо от Управителния съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР