Управителният съвет на БФБаскетбол ще разгледа предложения за промени в

...
Управителният съвет на БФБаскетбол ще разгледа предложения за промени в
Коментари Харесай

УС ще разгледа промени в календарите заради новия формат на евроквалификациите

Управителният съвет на БФБаскетбол ще прегледа оферти за промени в календарите на мъжете и дамите поради новия формат на европейските квалификации. Това ще стане на второто видеоконферентно съвещание за септември – на 28-ми, понеделник, в 11 ч.

ФИБА разгласи, че възнамерява да вкара нов формат за осъществяване на квалификациите за Евробаскет при мъжете и дамите поради международната пандемия с ковид Ковид-19. От европейската централа към този момент вкараха тези ограничения с смяната на квалификациите за Шампионската лига, като два от шампионатите се организират в Ботевград. Окончателното решение за евро-квалификациите ще бъде оповестено на 6 ноември от Борда на централата, член на който е и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

По стратегия на 26 ноември мъжкият народен тим на България трябваше да гостува на Босна и Херцеговина, а три дни по-късно да одобри Гърция в Ботевград в битката за място на Евробаскет 2021. Женският ни внушителен отбор трябваше да има аудиенция на Гърция на 12 ноември и домакинство на Исландия в София на 15 ноември.

На съвещанието на 28 септември ще бъдат прегледани и работни документи за плануваното на 29 септември от 9:00 ч. в зала „ Триадица “ Общо заседание на федерацията.

Ето и Дневният ред на УС:
1. Обсъждане на промени в календара за мъже и дами по отношение на възможните решения на Борда на ФИБА Европа за нов формат за осъществяване на Евроквалификациите (докладва Георги Глушков);
2. Утвърждаване на работни документи на Оценка за съвместимост и предложение на Председател на събранието; (докладва Георги Глушков);
3. Приемане на нови клубове за членове на БФБаскетбол (докладва Елеонора Рангелова);
4. Разни (докладва Георги Глушков).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР