Управителният съвет на Българския съюз на лекарските асистенти и фелдшерите

...
Управителният съвет на Българския съюз на лекарските асистенти и фелдшерите
Коментари Харесай

Лекарски асистенти и фелдшери призовават за национален антиправителствен протест

Управителният съвет на " Българския съюз на лекарските асистенти и фелдшерите " снема доверието си от държавното управление и министър Ангелов поради недалновидни и безредни здравни ограничения, свързани с пандемичната конюнктура, и счита, че оставката на кабинета е единственият потребен за народа ни акт. Това се споделя в позиция на УС на " Българския съюз на лекарските асистенти и фелдшерите " /БСЛАФ/.

Смятаме, че всички способи и средства за естествен разговор с ръководещото болшинство от ГЕРБ и министъра на опазването на здравето по повод статута на специалността ни, са изчерпани, показват от Съюза.

УС на " Българския съюз на лекарските асистенти и фелдшерите " остава в подготвеност да призове структурите си и сътрудниците в страната за народен митинг , се споделя още в позицията.

Решенията са взети на съвещание на УС на БСЛАФ, извършено на 14 ноември.

В позицията се показва, че България претърпява дълбока здравна рецесия в тежки условия на пандемия от COVID-19 при сериозен медицински кадрови недостиг, вследствие на липса на съответна и далновидна здравна политика.

През миналите години и месеци на ръководство на Политическа партия ГЕРБ, УС на БСЛАФ по всякакъв начин е търсил способи за контакти и градивен разговор с ръководителя на Комисията по опазването на здравето към Народното събрание доктор Дариткова, само че безуспешно, показват от Съюза. Демонстрирайки недалновидна и нерационална здравна политика, властта пренебрегва и направи анонимна една значима и значима за опазването на здравето ни здравна специалност - тази на лекарските асистенти/фелдшери, което се отрази отрицателно на здравната ни система, се споделя в позицията.

В сегашния тежък миг на здравна рецесия тези медици практикуват интензивно в незабавните центрове, където са 70 % от работещите в тях и са гръбнака на незабавната помощ в България; в образователните, обществените и здравни заведения; в структурите на Министерство на вътрешните работи и на Министерство на правораздаването и на всички места, където страната е поела отговорността за даване на квалифицирана здравна помощ. За жал обаче, ръководещите мълчешком толерират неналичието на нормативни уредби, уреждащи упражняването на специалността, показват от БСЛАФ.

От Съюза означават още, че са минали три месеца от писмото им персонално до министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов с молба за среща и естествен разговор, само че са получили " цялостна индиферентност и игнориране от негова страна ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР