Управителният съвет на Българската национална телевизия взе решение обществената медия

...
Управителният съвет на Българската национална телевизия взе решение обществената медия
Коментари Харесай

Тази година България няма да има представител на Евровизия

Управителният съвет на Българската национална телевизия взе решение публичната медия да не взе участие в тазгодишното издание на интернационалния песенен конкурс "Евровизия ", който ще се организира в средата на месец май 2019 година в Тел Авив. Решението е част от ограниченията, които управлението на малкия екран предприе за усъвършенстване на обществените разноски.

През последните две години Българска национална телевизия провежда българското показване в интернационалния конкурс с поддръжката на сътрудници - продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането. Независимо от това, разноските за подготовката на българския участник, основаването и продуцирането на ария, театралното показване, производството на ефирен клип и включване в събитията от програмата на състезанието, доста надвишават рационалните разноски, които публичната телевизия би могла да си разреши.

Освен директните разходи за подготовка на съответния представител, страните – участнички си поделят и част от разноските за самото осъществяване на състезанието, които тази година са в размер на 5 300 000 евро.

В Европейския съюз за радио и телевизия членуват 73 компании от 56 страни в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Всеки от публичните оператори взема своето без значение решение за присъединяване в състезанието за всяко настрана издание.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР