Управителният съвет на Българската национална телевизия обяви конкурс за предаване

...
Управителният съвет на Българската национална телевизия обяви конкурс за предаване
Коментари Харесай

БНТ на Кошлуков смята да прави разследваща журналистика

Управителният съвет на Българската национална телевизия разгласи конкурс за предаване за проверяваща публицистика. Концепции се одобряват както от публицисти от публичната медия, по този начин и от външни създатели и продуценти.

Решението на управителния съвет е взето на 30 юли, а планове се одобряват в деловодството на малкия екран на ул. "Сан Стефано " №29 до 30 септември. Конкурс за предаване за проверяваща публицистика беше разгласен и през месец януари тази година, само че до неговия краен период (30 март) не бяха получени оферти.

Паралелно с оповестяването на състезанието през януари Българска национална телевизия смъкна предаването "Открито с Валя Ахчиева " от екран. Причината беше неизлъчено продължение на нейно следствие на противозаконен бетонов възел в сливенското село Ябланово. Първоначално от публичната медия оповестиха, че това е единствено "временно ", до момента в който трае състезанието, "за да се обезпечи оптималната равнопоставеност при кандидатстването ". Предаването обаче по този начин и не беше върнато в ефир.

През март Ахчиева се оплака, че се прави опит за принуда против нея, до момента в който от публичната медия отвърнаха, че тя не е спазила част от отговорностите си, което е довело до непредвидени разноски по бюджета на малкия екран. Те оповестиха, че сумата е в размер на 960 лева Тогава от Българска национална телевизия разясниха и че трудовият контракт на Ахчиева не е преустановен.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР