Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България излезе със

...
Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България излезе със
Коментари Харесай

Асоциацията на прокурорите подкрепи Гешев и заклейми инспирирания уличен натиск

Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България излезе със мнение в поддръжка на номинирания за основен прокурор Иван Гешев. В него се показва, че Гешев дава отговор на всички професионални критерии и законови условия, а митингите против кандидатурата му са жигосани.

" Изразяваме твърдото си противоречие с опитите на някои среди актуалният избор да бъде трансфорат в политически фарс и изопачен от инспириран махленски напън и компроматна акция. Призоваваме цялото българско общество да прояви зрялост и отговорност, като дебатът и процедурата се развиват единствено и само на „ полето “ на професионалните критерии и законовите условия “, се споделя в мнението.

Авторите се солидаризират с " всеобщата подгрепа за за господин Иван Гешев, изразена от стотици прокурори, следователи и чиновници от другите организационни структури и равнища в прокуратурата.

Ето и пълнния текст на мнението:

Във връзка с процедурата за избор на основен прокурор на Република България Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България показва кардиналната си, уверена и безапелационна поддръжка за номинирания претендент господин Иван Стоименов Гешев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР