Управителният съвет и Бордът на Фолксваген взеха важни, основополагащи решения

...
Управителният съвет и Бордът на Фолксваген взеха важни, основополагащи решения
Коментари Харесай

Фолксваген започва преговори с България и Турция за новия си завод

Управителният съвет и Бордът на " Фолксваген " взеха значими, основополагащи решения за бъдещето на концерна, се показва в известие на автомобилния колос, представено във вторник от Дойче веле. Съобщението е оповестено след съвещание, на което бе взето и решението да се стартират съответни договаряния за планувания в Европа нов цех на Фолксваген. Преговорите ще се водят с тези евентуални дестинации, които са останали в селекцията, оповестяват от концерна, а организация Ройтерс цитира вътрешни източници, съгласно които тези дестинации са България и Турция.

Същевременно от известието излиза наяве, че немският автомобилостроител няма да вземе скоро дефинитивно решение за местоположението на своя нов цех в Източна Европа. Първоначално се очакваше решението да бъде взето през май, само че това евентуално ще стане при идващото съвещание на Борда, планувано за октомври.

" Беше решено да се пристъпи към съответни договаряния за планувания нов цех за голям брой марки в Европа с останалите евентуални претенденти ", се показва в публично прессъобщение.

България има (поне) едно основно преимущество

Още преди месец организация ДПА заяви, че в конкуренцията за голямата инвестиция на Фолксваген очевидно са останали единствено две страни - България и Турция, напомня Дойче веле. Засега няма явен любимец, известно е единствено, че става дума за инвестиция в размер на над 1 милиард евро, написа тогава ДПА и напомни, че проектите на Фолксваген за създаване на нова фабрика в чужбина към този момент провокираха ужас в Съвета на служащите и чиновниците на концерна. Синдикалистите считат, че вместо да се строи нов цех, би трябвало просто да се преоборудват към този момент налични мощности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР