Управителния съвет на Обединението на свободните адвокати (ОСА) разпространи отворено

...
Управителния съвет на Обединението на свободните адвокати (ОСА) разпространи отворено
Коментари Харесай

Адвокати разкритикуваха остро конференцията на Висшия си съвет

Управителния съвет на Обединението на свободните юристи (ОСА) популяризира отворено писмо в което остро подлага на критика извършената от Висшия адвокатски съвет (ВАдС) есенна национална конференция.
" В писмото си показваме рецензия, както към непрозрачния метод на осъществяване и затворения формат на конференцията, по този начин и към подбора на тематиките, които са надалеч от живия живот на редовия юрист и в този смисъл не оправдават сторените за организацията разноски. ", оповестяват от ОСА.

Според свободните юристи сесията е завършила без заключения и резултати, без каквато и да било практическа изгода за членовете на Адвокатурата. Една от тематиките, които въобще не е била наранена е смяната в Наредбата за минималните размери на адвокатските хонорари, афишират от организацията.

„ Извън тематиката на конференцията останаха същинските провокации пред българския юрист при практикуване на адвокатската специалност, а точно концепцията за нов закон за адвокатурата, неговото разработване и приемане, електронното правораздаване, достъпът на юриста до значимите за работата му регистри и бази данни. Вместо това бяха разисквани въпроси,стоящи на назад във времето в дневния ред на Адвокатурата: арбитража, медиацията и помирителните комисии, итaлиaнcĸия oпит пpи извънcъдeбнo paзpeшaвaнeнa cпopoвe и poлятa нa aдвoĸaтa в него. Частично и надалеч незадоволително бяха наранени въпросите да рекламата и нелоялната конкуренция, като конференцията остана недостъпна за редови юристи, изследвали задълбочено тези проблеми. “, се споделя още в писмото, подписано то ръководителя на УС на ОСА адв. Емил Георгиев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР