Управителите на строителна фирма NR груп“ Николай В. и Росен

...
Управителите на строителна фирма NR груп“ Николай В. и Росен
Коментари Харесай

Осъдиха управителите на строителна фирма във Варна след смъртта на работник

 Управителите на строителна компания " NR груп “ Николай В. и Росен С., както и техническата ръководителка на обект на сдружението Таня Й. получиха неоправдателни присъди от състав на Варненския областен съд. Тримата бяха наказани на отнемане от независимост за период от 1 година, чието изтърпяване е било отсрочено с 3-годишен изпитателен период, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

С присъдите шефовете на строителната компания са лишени и от право да заемат управителни длъжности, свързани със строително-монтажни работи за  период от 1 година.  Подсъдимата Таня Й. е лишена от право да работи като механически началник на строителен обект също за период от 1 година.

54-годишният Николай В., сътрудника му 50-годишният Росен С. като шефове на строителната компания и техническата ръководителка на жилищна постройка в кв. " Бриз “ във Варна Таня Й. били предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за причиняване гибелта на 33-годишен строителен служащ заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха – закононарушение по член 123, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Съдът е почел цивилен искове в размер на по 60 000 лв. за породените имуществени и неимуществени вреди на бащата на починалия служащ. Осъдените са длъжни да заплатят солидарно разноските по делото и държавната такса върху почетените цивилен искове.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на въззивна инспекция в Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР