Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна Ангел Ангелов и Анжела Тонева се

...
Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна Ангел Ангелов и Анжела Тонева се
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО обсъжда развитието на електроенергийната инфраструктура с местната власт в Североизточна България


Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна Ангел Ангелов и Анжела Тонева се срещнаха с кметовете на Варна, Шумен, Търговище, Разград, Габрово и Горна Оряховица, като показаха хода на капиталовата стратегия на сдружението за 2019 година и предпочитаните планове по места. През актуалната година компанията възнамерява да вложи 50 млн. лв. в капиталови и ремонтни действия. Средствата ще се влагат в планове за рационализация и развиване на електроразпределителната мрежа. Ще бъдат построени модерни уреди, които ще обезпечат опция за присъединение на нови обекти. През 2018 година компанията влага близо 48 милиона лв. в реорганизация и възобновяване на мрежата, в замяна на електромерни табла и монтиране на модерни средства за комерсиално премерване. 

По време на срещите бяха разисквани и проблеми, свързани с присъединението на обекти към разпределителната мрежа. Представителите на Общините сложиха въпроса за редуциране периодите за присъединение. Управителите на електроенергийната компания обясниха, че процедурата за присъединение на обекти е нормативно регламентирана. Част от периодите на другите стадии от нея се дефинират от други институции, само че ръководителите на ЕНЕРГО-ПРО поеха ангажимент за ускоряването ѝ в границите на пълномощията на мрежовото сдружение и със съдействието на локалната власт.

Специално внимание беше обърнато също на сигурността и качеството на електрозахранване в Североизточна България, което е приоритет в работата на мрежовото сдружение Електроразпределение Север (ЕРП Север). Дискутира се и  въпросът с електрозахранването във вилните зони, които са отвън контролираната територия на обитаемоте места, заради което електроразпределителното сдружение не разполага със лична мрежа в тези местности.

Преобладаващата част от съществуващата мрежа във вилните зони е изграждана преди десетилетия от частни кооперации и към днешна дата е физически и морално остаряла. Собствениците на тези уреди не съумяват да ги поддържат в нужното техническо положение и това провокира разстройства в мрежата на ЕРП Север. Макар да няма обвързване да поддържа непознати уреди, мрежовото сдружение постоянно се ангажира с спешни поправки по тях, с цел да подсигурява доставката на електрическа енергия на живеещите хора във вилните зони. Управителите на ЕНЕРГО-ПРО обясниха, че трайно решение на този въпрос може да се откри след правенето и използването на регулационни проекти във вилните зони. Това ще разреши на мрежовото сдружение поетапно да проектира и построи нови електроразпределителни мрежи в тези региони.

Срещата на шефовете на ЕНЕРГО-ПРО Варна с кметовете на общини е част от поредност начинания на компанията за интензивно съдействие с локалната власт и сливане на напъните за осъществяване на планове в интерес на хората, живеещи в Североизточна България.

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР