Управите във Враца и Монтана ще кандидатстват с проектни предложения

...
Управите във Враца и Монтана ще кандидатстват с проектни предложения
Коментари Харесай

Управите във Враца и Монтана искат 40 бона за таблети и интернет на деца в институции

Управите във Враца и Монтана ще аплайват с планови оферти към фонд „ Социална закрила” на МТСП по Целева стратегия за подкрепяне просветителния развой на децата и младежите, настанени в обществени услуги. Решенията бяха взети на последните съвещания на общинските препоръки.
„ Основната цел на плановото предложение е да се обезпечи непрестанен учебен развой на децата и младежите, които учат и са настанени в обществени услуги, делегирана от страната активност от резидентен вид и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас, както и да се подкрепи тяхната автономия. С поддръжката за асимилиране на образователния материал след това ще се покачат възможностите им за сполучливо довеждане докрай на образователната година, прекосяване в последваща форма на образование, а за някои от тях опция за придобиване на степен на обучение, професионална подготовка по специалност и усъвършенствани шансове за професионална реализация на пазара на труда и съкращаване на прехода от учебно заведение към работното място “, обясниха от врачанската администрация.
Крайният период за подаване на плановите оферти е 15 юли. Дейностите ще се правят до 15 ноември 2020 година Програмата обгръща деца и младежи, които през образователната 2020/2021 година ще бъдат от I до XII клас.
Допустими са разноските за:
- Закупуване на механически средства с лицензиран програмен продукт: компютърна настройка и/или портативен компютър; таблет; принтер/ мултифункционално устройство;
- Закупуване на рутер;
- Заплащане на такса за интернет до 31.12.2020 година
Индикативната стойност на плановото предложение на Враца е до 15 500 лева съгласно броя на учениците, ползващи обществените услуги в два Центъра за настаняване от фамилен вид за деца/младежи с увреждания, Преходно жилище, Дом за деца, лишени от родителска грижа. Не се изисква съфинансиране от страна на общината.
Бюджетът на плановото предложение е образуван по отношение на изискването средствата за едно учащо дете/младеж да не надвишават 500 лева Една община може да получи финансиране за механически средства съгласно следната финансова рамка:
- за закупуване на компютърна настройка с лицензиран програмен продукт с единична стойност до 800 лева.;
- за закупуване на портативен компютър с лицензиран програмен продукт с единична стойност до 700 лева.;
- за закупуване на таблет с единична стойност до 300 лева.;
- за закупуване на принтер/мултифункционално устройство с единична стойност до 300 лева.;
- за закупуване на рутер с единична стойност до 30 лева
В Монтана има 5 центъра за настаняване от фамилен вид, в които живеят 39 деца и младежи. За тяхното онлайн образование ще бъдат обезпечени компютри и други нужни цифрови устройства на стойност 24 000 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР