Управата на социалната мрежа Фейсбук обяви, че ще проверява самоличността

...
Управата на социалната мрежа Фейсбук обяви, че ще проверява самоличността
Коментари Харесай

Фейсбук въвежда нови строги мерки срещу троловете в мрежата

Управата на обществената мрежа Facebook разгласи, че ще ревизира самоличността на всички консуматори, чиито страници са постигнали особена известност. Мярката се подхваща като част от битката с дезинформацията в мрежата.

Основателят на Facebook Марк Цукърбърг съобщи, че всички известни страници ще бъдат тествани и тези, които не устоят инспекцията, няма да имат правото да разгласяват политически известия.

Целта е да се попречи на притежателите на подправени сметки да ги употребяват за укриване на същинската си идентичност.

" С значимите избори, които предстоят в Съединени американски щати, Мексико, Бразилия, Индия, Пакистан и други страни през идната година, един от целите ми през 2018 година е поддръжката за надеждното другарство и противодействието против манипулирането на избори ", съобщи Цукърбърг в профила си в обществената мрежа.

" След като установихме съветската интервенция в изборите през 2016 година, разработихме сполучливо нови принадлежности предвид на изборите във Франция, Германия и Алабама, които разрешиха да отстраним десетки хиляди подправени профили ", разяснява още той, като подсети, че през тази седмица бяха отстранени над 270 съветски страници, някои от които принадлежат на съветски медии.

Компанията подхваща още две огромни стъпки, означи Цукърбърг.

Първо, отсега нататък всеки рекламодател, който желае да разгласява политически известия, ще би трябвало да удостовери своята идентичност и местоположение. Който не го направи по безапелационен метод, ще получи възбрана за издание.

Второ, на инспекции ще бъдат подлагани и модераторите на известни страници.
Това ще направи доста по-трудно управляването на страници посредством подправени сметки, както и разпространението на дезинформация и послания, всяващи ерес в обществото.

Освен това, ще бъдат въведени обозначения, тъй че потребителите да виждат от кого е платено обещано наличие.
Наред с това потребителите ще могат да виждат всички реклами, оповестени от дадена страница във Facebook.

Мерките ще бъдат тествани първо в Канада, а по-късно и в останалата част от света през идващите месеци.

Сред най-показателните образци за корист с Facebook е така наречен " плантация за тролове ", чието публично наименование е Агенция за интернет проучвания, основана в Санкт Петербург. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР