Управата на Българската федерация по ски очаква успешен сезон 2022/2023,

...
Управата на Българската федерация по ски очаква успешен сезон 2022/2023,
Коментари Харесай

Цеко Минев: Очакваме успешен сезон

Управата на Българската федерация по ски чака сполучлив сезон 2022/2023, съобщи ръководителят на централата Цеко Минев.

" В началото на идната година България е хазаин на Световна купа по сноуборд и на Световното състезание за младежи по сноуборд в паралелните дисциплини. Очакваме сполучлив сезон, изключително след пандемията ", съобщи Минев на конференция през днешния ден.

Банско ще провежда два старта от Световната купа за мъже и за дами по сноуборд на 21 януари (паралелен великански слалом) и на 22 януари (паралелен слалом).

Пиринският курорт ще одобри от 24 до 26 март и Световното състезание за младежи в паралелните дисциплини.

" Предстои ни забавен сезон със сериозен календар за Българската федерация по ски. В края на сезона възвръщаме и Балканската купа в алпийските ски, която ще има и награден фонд. Очакваме съществени състезатели. Влизаме със самочувствие и убеденост за сезон 2022/2023 ", сподели заместник-председателят на БФСки Георги Бобев.

" За стартовете от Световната купа по сноуборд за мъже и дами чакаме сред 120 и 140 състезатели. Това е една от последните съревнования преди Световното състезание в Грузия през февруари, тъй че всички най-хубави ще дойдат в Банско. Нашата млада генерация също ще получи късмет за изява още на Световната купа, а по-късно през март и на Световното състезание. Вярвам, че с напъните на всички ангажирани ще създадем огромно интернационално спортно събитие. Интересът към сноуборда е доста сериозен. Над 20 задгранични телевизионни канала ще излъчват надпреварите ", сподели още той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР