Упражненията и спортът може да изгорят значително количество калории. Броят

...
Упражненията и спортът може да изгорят значително количество калории. Броят
Коментари Харесай

В битката с килограмите: кой спорт колко калории изгаря?

Упражненията и спортът може да изгорят доста количество калории. Броят им зависи от тежестта и физическите благоприятни условия, само че също и от типа спорт. Докато минималните целесъобразни аеробни извършения са 150 мин. седмично, Центровете за надзор и профилактика на болесттите предлагат 5 часа умерена интензивна аеробна интензивност всяка седмица. 
Прочетете още
Плуване

Независимо дали е за развлечение, за форма или за трениране за надпревари, плуването е спорт, който изгаря обилни калории. Смята се, че за 1 час може да се изгорят сред 660 и 976 калории според от тежестта и физическите благоприятни условия. Този незабравим резултат се дължи на обстоятелството, че в плуването вземат участие съвсем всички мускулни групи.

Бокс

Боксът е интензивна подготовка, изискваща непрекъснато придвижване и доста огромна сила. В взаимозависимост от физическото положение и тегло, в тренировката по бокс се горят сред 540 и 800 калории на час. Също по този начин, колкото повече тежи тялото, толкоз повече калории ще се горят. Съответно, защото мъжете тежат повече от дамите, те ще изгарят повече калории.

Каране на ски

Популярните зимни спортове, които изгарят огромен брой калории, включват ски, сноуборд и каране на шейна. Според проучване карането на ски и кънки на лед може да оказват помощ за изгарянето на 436 до 544 калории на час, според от равнището на активност. Хокеят е различен тип зимен спорт, само че той изгаря доста повече калории - 700.

Баскетбол

Баскетболът е отлично аеробно упражнение, което тонизира мускулите. Калориите, които се изгарят по време 30-минутен баскетбол, варират от човек до човек. Например при 50-килограмов субект за 30 минути ще се изгорят 91 калории, а при някой с тегло 100 кг, ще се изгорят 181 калории. Във всеки случай зависи и от позицията и интензивността.

Голф

Голфът е спорт, който изгаря съвсем два пъти повече калории, в сравнение с баскетболът. Основната причина е, че професионалните голфъри би трябвало да обикалят цялото голф игрище. Счита се, че тренирането на голф е равно на междинна 30-минутна сесия във фитнес. Тук също важи правилото, че колкото повече тежи човек, толкоз повече калории ще изгори.

Футбол

Тренирането на футбол изгаря сред 600 и 900 калории на час поради непрекъснатото тичане. Независимо каква позиция се заема на игрището - нападател или бранител, то непрекъснатото придвижване оказва помощ за тонизиране и за събаряне на килограмите. Освен това тренирането на футбол изисква предварителни кардио тренировки, които също способстват за свалянето на килограми.

Тенис

Ако се тренира тенис, то изгорените калории ще бъдат към 1650. При него се скача, бяга и като цяло се употребяват мускулите на цялото тяло. Истинската причина обаче тенисът да изгаря толкоз доста калории е, че приблизително играта продължава съвсем 3 часа. Тренирайки тенис, освен че се отслабва, само че и се поддържа положително равнище на устойчивост.

Бързо вървене

Средната позиция сред ходенето и бягането е бързото вървене. То е превъзходен метод за изгаряне на мазнини. Калориите, които може да се изгорят за 1 час, са сред 550 и 900. Бързото вървене може да се смята за спорт, тъй като оказва помощ за тонизиране, подсилване и разпъване на мускулите. Освен това, то може да се съчетае с приятна разходка в природата.

Скачане на въже

Калориите, изгорени на час, при скачането на въже са сред 700 и 1100. Скачането на въже е добър метод за разгряване и за стопляне на тялото. То е дейно за цялото тяло, защото като се изключи че изисква отскачане и мощ, оказва помощ за съгласуваност сред ръцете и очите. Освен главните скокове, може да се включи кръстосване на ръцете за усложняване, тъй че да се раздължен мускулите на ръцете и гърба.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР