Упражнението, известно като планк“ или в български превод дъска“, е

...
Упражнението, известно като планк“ или в български превод дъска“, е
Коментари Харесай

7 неща, които се случват, когато правите планове всеки ден

Упражнението, известно като „ планк “ или в български превод „ дъска “, е едно от най-ефективните, които можете да вършиме вкъщи. То не изисква нито доста време, нито комплицирана техника и не би трябвало да чакате дълго, с цел да видите разултатите, написа obekti.bg, базирайки се на Bright Side. 1. Укрепват се главните мускули

Планковете включват всички съществени мускулни групи, в това число страничните, предни и задни коремни мускули и ханша. Укрепването им ще усъвършенства способността ви да вдигате тежки неща, ще оформи талията и ще укрепне гърба.

2. Рискът от контузии на гърба и гръбначния дирек намалява

Планковете са упражнение, което укрепва мускулите без ненужно напрежение върху гръбначния дирек. Редовното им осъществяване доста понижава болката в гърба и обезпечава мощна поддръжка на гръбначния дирек, изключително горната му част.

3. Метаболизмът се ускорява

Ежедневните „ дъски “ изгарят повече калории, в сравнение с други обичайни извършения. Те са изключително потребни за хора, които водят установен метод на живот. Всекидневната 10-минутна подготовка вкъщи преди или след работа ще обезпечи по-добър метаболизъм през целия ден, даже и по време на сън.

4. Стойката се усъвършенства

Ще започнете да по-лесно да държите гърба си изправен. Заради укрепването на мускулите в региона на корема, гърба, шията, раменете и гърдите изкушението да се прегърбвате ще остане в предишното.

5. Координацията се подобрява

Опитали ли сте да стоите на един крайник? Как ви се стори? Ако не е било елементарно, това значи, че коремните мускули евентуално не са задоволително мощни. Редовното осъществяване на непряк планк сигурно ще усъвършенства салдото ви.

6. Развива се гъвкавост

Гъвкавостта е основно преимущество, което планковете обезпечават. С тези тренировкиразтягате мускулите към раменете, гърдите и ключиците. Бицепсите и хълбоците също се развиват, краката и стъпалата стават по-гъвкави.

7. Психологическото положение се усъвършенства

Упражнението има резултат и върху нервната система. То разтяга и отпуска мускулите, които нормално са схванати в резултат на стрес и основават напрежение в тялото. Планковете оказват помощ да се отървете от тревогата и депресивните признаци, само че единствено в случай че ги извършите част от всекидневието си.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР