Уповавам се на надеждата. От деня в който ми се

...
Уповавам се на надеждата. От деня в който ми се
Коментари Харесай

Болката На Радослава Ненова Е Неописуема. Жената На Боян Петров През Сълзи: Планината Го Иска, Аз Не Искам Да Го Дам

" Уповавам се на вярата. От деня в който ми се обадиха от базовия лагер до в този момент трябваше да се стегна и да се активизирам. В началото даже не знаех какво се прави и по какъв начин се стартира такава акция. Денонощно получавам препоръки и известия за всевъзможни разновидности, алпинисти се свързват с мен с голяма помощ и препоръки ", съобщи още брачната половинка на Петров.

" За мен деня стартира когато там съмва ", призна Ненова, като добави, че това е борба с планината, която желае Боян.

" Опитвала съм се да си показва къде е, какво прави, дали има сили, дали чака. Не мисля, че го е било боязън, той не се опасява в планината, той там беше благополучен. По-скоро му липсват хората ".

На въпрос дали е тръгнал с по-различно чувство, Ненова съобщи, че в никакъв случай не се е сбогувала с него и не се е страхувала. " Бях наясно ненапълно какво се случва при една избавителна акция, само че не допусках, че е толкоз мъчно, когато в проблема се включва една трета страна ", добави тя във връзка компликациите с които се е сблъскала.

Най-голяма поддръжка Радослава е получила от един от най-хубавите международни алпинисти Симоне Моро, който й дал ясна визия какво се случва и какво може да чака. " За хората това е като някакъв " Биг Брадър ", който тече пред екраните ", съобщи Ненова.

Тя описа и случай, когато преди години Боян Петров е паднал в пролука, само че е имало хора с него, които са видели движимостите му до мястото и са го избавили. Тя добави, че Боян е извънредно претенциозен и съвсем в никакъв случай не губи движимостите си, само че постоянно може да се случи нещо.

Майката на Боян Ангелина Петрова, съобщи че се надява на някаква мощ, която да помогне на сина й. " Той постоянно се бори до дъно, когато има някакви шансове. Никой не знае по кое време ще бъде последната му усмивка и се надявам, че няма да бъде последното рухване за него ", споделя прочувствено майката на алпиниста.

Преди да замине Боян се е чул със сестра си, като декларирал че не му се потегля, тъй като тук всичко е цъфтяло, а той отива в снеговете. " Всеки ден се приготвяме за най-лошото. Трябва да сме реалисти, тъй като не знам по какъв начин ще изкара без инсулин. Не мога да го дам още, той е необходим на всички ", споделя през сълзи сестра му.

Радослава добави, че продължаващото търсене й подарява още един на вяра, макар обстоятелствата. " На детето споделям истината, няма по какъв начин да не го върша, тъй като новината е на всички места. Той също отхвърля да го одобри ", споделя през сълзи половинката на Боян.

" Не се дразня на планината. Със сигурност някой ден с детето ще отидем до базовия лагер ", добави Ненова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР