Употребяващите алкохол в САЩ масово смятат, че не е необходимо

...
Употребяващите алкохол в САЩ масово смятат, че не е необходимо
Коментари Харесай

Някои пият от мъка, други... от сутринта

Употребяващите алкохол в Съединени американски щати всеобщо считат, че не е належащо да чакат вечерта за първата чашка през уикенда. Според изследване, извършено от британската социологическа организация YouGov, всеки пети счита, че първата чашка може да се изпие още преди обяд.

Проучването е извършено измежду 2,7 хиляди пълнолетни поданици на Съединени американски щати.

Най-популярното време за първата напитка през уикенда е обядът, посочен от 16% от интервюираните. Вторият най-популярен отговор е „ 18:00 часа или по-късно “, който избират 13% от интервюираните. По 10% са показали пет часа следобяд и 10 сутринта или по-рано. Освен това, най-ранните часове са били избирани по-често от мъже, в сравнение с дами (13% против 7%). А най-високият дял на тези, които са подготвени да пият заран, се оказа във възрастовата група от 25 до 30 години (17%).

Любителите на бирата и виното се разминават в избора на най-подходящия час за първата напитка. Първите са показали обяда като най-хубавото време (23%), по този начин мислят и тези, които избират мощния алкохол (22%). Любителите на виното обаче са привикнали да пият по-късно: в пет следобяд 13% от интервюираните показват като най-хубавото време за първата чаша (най-популярният отговор).

Като цяло по-голямата част от интервюираните от YouGov пият алкохол нередовно: 33% са единствено в празнични дни, 26% са привикнали да пият по време на срещи с другари и празненства. Но 15% пият алкохол всеки уикенд, 9% - множеството вечери през седмицата, 5% - всеки ден, а други 3% споделят, че пият всякога, когато имат опция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР