Употребата на продукти, съдържащи едновременно и мазнини, и въглехидрати, извежда

...
Употребата на продукти, съдържащи едновременно и мазнини, и въглехидрати, извежда
Коментари Харесай

Учени разкриха какво ни кара да преяждаме

Употребата на артикули, съдържащи по едно и също време и мазнини, и въглехидрати, извежда мозъка от нормалното му положение и го принуждава да " насърчава " тялото да яде повече, в сравнение с в случай че храната се състои единствено от мазнини или единствено от въглехидрати, заяви уеб сайтът Нюз.ру.

Откритието е на учени от Йейлския университет. Сканирайки работата на мозъка в действително време, те дефинираха за какво доста хора страдат от затлъстяване и не престават да ядат даже когато към този момент не изпитват апетит.

В опита са взели присъединяване 206 доброволци, които е трябвало да изберат обичаните си хранителни артикули от 39 вероятни. Всички участници са били изследвани с ядрено-магнитен резонанс.
Резултатите са посочили, че продуктите с мазнини и с въглехидрати оказват по-силно влияние върху мозъка дори в случай че даденият човек харесва сходно " смесено " ядене по-малко от други.

" Предпочитанията нямат никакво значение. Просто пред едни ястия е по-трудно да се устои, в сравнение с пред други ", сподели Дана Смол от Йейлския университет.

По думите на учените въздействието, което мозъкът оказва на тялото при приложимост на храни, съдържащи по едно и също време и мазнини, и въглехидрати, не би трябвало да се назовава наслаждение. Това е по-скоро несъзнателен сигнал.
Мозъчните зони, които дават отговор за лакомията, пък са стриатумът и таламусът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР