Употребата на алкохол в Белгия е нараснала, а на наркотици

...
Употребата на алкохол в Белгия е нараснала, а на наркотици
Коментари Харесай

Белгийците са пили повече алкохол и са употребявали по-малко наркотици при карантината

Употребата на алкохол в Белгия е повишена, а на опиати е намаляла по време на рестриктивните мерки, наложени от средата на март против разпространяването на епидемията от COVID-19. Това демонстрират публични данни, показани в локални медии.

Уточнява се, че покачването в използването на спиртни питиета е било сред 10 и 18 на 100 по отношение на данните от същите месеци на предходната година. Едно от вероятните пояснения е, че данните са от продажбите на алкохол в магазините. Във времето на лимитирано придвижване белгийците не са имали опция да пият алкохол в питейни заведения и заведения за хранене, нито да купуват спиртни питиета от прилежащите Германия и Люксембург. Това евентуално е довело до покачвания брой на покупките в локалните магазини, разясняват представители на здравните управляващи.

Белгия регистрира за пръв път под 10 жертви за денонощие от началото на епидемията

Допълва се, че даже при карантината достъпът до опиати не е бил нарушен, само че съвсем половината от хората, които използват такива субстанции, са лимитирали или прекратили приема. Едно от обясненията за това събитие е прекъсването на нощния живот и на нормалните срещи.

Белгия регистрира през днешния ден за следващ ден трайно понижаване на броя на новозаразените и на умрелите. По последни данни за предходната седмица среднодневно са били откривани по 84 заболели (61 598 досега) и са издъхвали по петима души. От новата болест в страната от началото на епидемията са умряли 9761 инфектирани.

Медиите цитират вирусолози, съгласно които това лято пътуването със аероплан остава прекомерно рисково. Те поучават хората да се насочат на отмора към прилежащи страни, докъдето може да се пътува с персонални транспортни средства, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР