Упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които

...
Упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които
Коментари Харесай

Радев: Прокуратурата осигурява безнаказаност по високите етажи на властта


Упоритият отвод да се проверяват сигналите за фрапантни злоупотреби, които отекват и в непознатите медии, и в европейските институции потвърждава, че държавното обвиняване е подменило конституционната си задача с тази да обезпечава безотговорност на корупцията по високите етажи на властта. Коментарът направи във Велико Търново президентът Румен Радев. Той бе безапелационен, че единственият метод прокуратурата да покаже, че не работи селективно и манипулативно под нечий диктат, е да разгласява цялостния му чат с Пламен Бобоков. В противоположен случай от президенството ще пубкликуват диалога.

Радев добави, че в случай че прокуратурата не го направи, ще стане ясно, че се режисира следващият медиен скандал към президентството, с цел да се отвлече вниманието от тежките проблеми в региона на ръководството на страната.

На ход е прокуратурата и не виждам какво ги смущава, откакто те погазиха и конституцията и законите и по отношение на презумпцията за непорочност, по отношение на следствената загадка и персоналната преписка, отсече президентът.

Президентът акцентира също, че ще влиза в спор с държавното управление, до момента в който проблемите не се вземат решение с „ бистрота на решенията, отговорност, заличаване на корупцията, стимулиране на бизнеса “. Няма да поддържа бизнеса, който дебелее от публични поръчки в нарушаване на всички правила, добави той. И означи, че няма нищо секретно в чата с обвинения предприемач Пламен Бобоков. И че това ще се види, в случай че прокуратурата го покаже в целокупност. Лобирал съм в поддръжка на български компании, няма нещо неправилно, безапелационен бе Радев. Той означи, че доста пъти е лобирал в поддръжка на български компании в чужбина.

Какво вършат непознатите посланици в България – при всяка среща те упорстват и отстояват правата на своя бизнес в България. Президентите какво вършат – промотират линията на своя експортно насочен бизнес. Винаги когато мога и когато отсрещната страна разрешава, вземем със себе си огромна бизнес делегация, изясни президентът.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР