Уплашени от пандемията с коронавирус, но гладни, тайландските проститутки излязоха

...
Уплашени от пандемията с коронавирус, но гладни, тайландските проститутки излязоха
Коментари Харесай

Гладът изкара тайландските проститутки по улиците

Уплашени от пандемията с ковид, само че гладни, тайландските проститутки излязоха по празните улици, с цел да търсят издръжка, написа Агенция Франс Прес.

Затварянето на всички заведения и възбраната за неспешно излизане на хората от домовете им докара до банкрут проституцията в страната, а половите служащи бяха принудени да излязат на улицата в търсене на прехранване макар страха от заразяване.

Всички обществени домове от Банкок до Патая са затворени, нощните клубове не работят, клубовете и салоните за разтривки са запечатани, границите на страната са затворени и на процедура туристи въобще няма.

Всичко това остави към 300 000 полови служащи без работа, изкарвайки някои от тях на улицата на директен риск от заразяване със смъртоносния ковид.

“Страхувам се от вируса, само че би трябвало да намеря клиенти, с цел да мога да заплащам наема за стаята си, както и да се храня ”, споделя Пим, 32-годишен транссексуален секс-работник, пред AFP в регион на Банкок, – град, който другояче е прочут със своите питейни заведения за сексуслуги.

От петък в Тайланд е въведен вечерен час от 22.00 до 04.00 сутринта. Правителството, обаче, към този момент заявява подготвеност да затегне ограниченията за битка против ковид, като вкара 24-часова карантина и цялостна възбрана за излизане от домовете. До момента в страната са инфектирани над 2000 души, а смъртните случаи са 20. Само за последното денонощие записаните нови случаи на заразяване са 102.

При отворени заведения и естествен темп на живот, секс-работничките изкарват сред 300 и 600 $ седмично.

Преди дни в Тайланд бе обявено за всеобщ пердах на проститутки към единствения останал отворен хотел с туристи в Банкок.

Загубите в резултат на пандемията в страната се пресмятат на милиарди долари, главно от туризъм и проституцията, която е противозаконна, само че необятно призната част от нощния живот в страната.

Според калкулации на разнообразни неправителствени организации проституцията в Тайланд заработва към 6.4 милиарда годишно.

“Не се опасяваме толкоз от вируса, колкото от обстоятелството, че нямаме какво да ядем ”, споделят труженички, преобладаващата част от които са млади майки без други приходи, или преди малко приключили студенти, които нямат друго прехранване. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР