Уплахът от разпространението на епидемията от коронавирус е предизвикал изненадващ

...
Уплахът от разпространението на епидемията от коронавирус е предизвикал изненадващ
Коментари Харесай

Паниката от коронавируса изстреля търсенето на руски частни бункери

Уплахът от разпространяването на епидемията от ковид е провокирал неочакван интерес в развитите стопански системи - към закупуване на създадени в Русия частни бункери, съобщи Zero Hedge. Според компанията производител Modern Hous, поръчките им са нарастнали с шест пъти.

До края на предходната година техните поръчки са били единствено от Съединени американски щати и Испания, а единствено през януари са регистрирани такива даже и от Италия. Страната беше измежду първите наранени от заболяването, изключително в северната си част, където се намират водещите индустриални предприятия.

" Заради огромното търсене по света, бункерите се трансфораха от еднократен опит в цялостен архитектурен жанр ", сподели основният проектант на Modern House Алекс Вижевски. Цената на сходна цитадела обаче не е изключително ниска - те стартират от 56 млн. рубли или съвсем 850 хиляди $.
 Снимка 470345
Източник:

Бункерите, кръстени Cyberhouse, са брандирани като издържащи на " зомби апокалипсис " и като предпазващи от радиационна опасност. Те съставляват " силоз " на няколко етажа и имат потенциал от шест-седем жители. " Основната им характерност е желанието на притежателите им да бъдат защитени от всевъзможни външни въздействия ", споделя Вижевски.

Cyberhouse неслучайно припомня името на електрическия пикап Cybertruck, показан от Tesla. Самият дизайн на бункерите е въодушевен от возилото, а архитектурното оборудване е изцяло съвместимо с него - даже има асансьор, с който транспортното средство може да се смъкна от средата на атриума до подземния гараж.

Бункерът не е въодушевен единствено от пикапа на Tesla. Концепцията е учредена и на правилото на отбрана на няколко равнища, употребена при производстовто на атомни подводници, като вътрешната зона е с най-високото четвърто ниво на отбрана.
 Вместо здрависване: 10 страни оферират нови способи за привет поради ковид
Вместо здрависване: 10 страни оферират нови способи за привет поради ковид

Контакт с очите би бил задоволителен във Франция или пък докосване с крайници в Иран

Освен обитаемото пространство, Cyberhouse разполага с тераса, която може да се капсулира при положение на потребност. Тя има второ равнище на отбрана.

От архитектурната компания показват, че външните стени са от едносъставен блок укрепен бетон, облицован със стомана, която стопира " всички външни въздействия - механични или електромагнетични ", а целият бункер е самостоятелен и няма потребност от външни източници на електричество. Жилищната част се простира на 215 кв.м., само че към този момент интериорът не е показан.

Сигурността против външни лица (или, явно, зомбита) се реализира посредством стоманени капаци, блокиращи достъпа до вратите и прозорците. Вторите са в допълнение подсилени и посредством стоманени щори, които извършват и отбранителна функционалност, а при затваряне на всички порти и прозорци се блокира притока на целия нефилтриран въздух от заобикалящата среда.

Автономността на Cyberhouse се обезпечава посредством слънчеви панели и вятърни турбини, система за филтриране на водата и въздуха, независима система за филтриране на отпадните води и топлинна помпа. Последното звучи потребно в изискванията на нуклеарна зима, което, естествено, се чака при положение на атомен спор.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР