УПФ “Топлина приключва годината с най-висока доходност сред универсалните пенсионни

...
УПФ “Топлина приключва годината с най-висока доходност сред универсалните пенсионни
Коментари Харесай

“Топлина” с най-висока доходност сред универсалните пенсионни фондове

УПФ “Топлина ” завършва годината с най-висока рентабилност измежду универсалните пенсионни фондове. За последния 24-месечен интервал - от 29 декември 2017 до 31 декември 2019 г, на годишна база фондът е постигнал рентабилност от 3,1%.

На второто и третото място се подреждат надлежно УПФ “Съгласие ” с 2,76% и УПФ “ЦКБ-Сила ” с 2,39%, следвани от УПФ “Бъдеще ” (1,42%), “Ен Ен УПФ ” (0,9%), УПФ “ДСК-Родина ” (0,89%), УПФ “Доверие ” (0,41%), УПФ “Пенсионноосигурителен институт ” (0,15 “) и “ЗУПФ Алианц България ” (0,10%). Резултатите, реализирани от пенсионните сдружения, ръководещи съответните фондове за в допълнение пенсионно обезпечаване, нямат връзка с бъдещи резултати.

Информацията е по данни на КФН от провелото се съвещание на 16 януари 2020 година Тогава комисията дефинира минималната рентабилност за наложителните пенсионни фондове за интервала от 29 декември 2017 до 31 декември 2019 година В решението се показва, че всички фондове за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване са постигнали рентабилност за посочения 24-месечен интервал над избраното минимално ниво.

Данни за доходността за 24-месечния интервал (на годишна база) и избраната минимална рентабилност може да се откри на уеб страницата на КФН в раздел “Статистика ”, подраздел “Статистика и разбори на осигурителния пазар ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР