Уорнър Мюзик купи правата върху всички песни на Дейвид Бауи

...
Американската звукозаписна компания Warner Music Group придоби правата върху целия
Коментари Харесай

Американската звукозаписна компания Warner Music Group придоби правата върху целия каталог с песни на британския рок изпълнител Дейвид Боуи (1947-2016) за 250 милиона долара, съобщи Financial Times.

Сделката обхваща издателските права за всички 26 студийни албума на музиканта.

„Щастливи сме, че музиката на Дейвид Боуи вече ще бъде в сигурните ръце на Warner Chappell Music (дъщерна компания на музикалния гигант)“, каза адвокат Алън Грубман, който представлява интересите на наследниците на рок певеца.

Наскоро американските изпълнители Брус Спрингстийн и Боб Дилън също продадоха правата за пълния каталог на своите песни на най-големите световни звукозаписни компании съответно за 500 милиона и 300 милиона долара.

Високата цена, на която музикантите продават творчеството си, се дължи на факта, че то продължава да носи голяма печалба. Песните на музикантите се слушат активно в стрийминг услуги, пускат се по радиостанции и се използват във филми и реклами.

Дейвид Бауи (роден с истинското име Дейвид Робърт Джоунс) е носител на множество музикални награди, включително американските награди Грами. Бауи е обявен за "Най-великият артист на 20-ти век" в Обединеното кралство според анкета на BBC. През 2004 г. сп. Rolling Stone го класира на 39-о място в класацията "100-те най-велики рок изпълнители на всички времена" и на 23-то в класацията "100-те най-велики вокалисти на всички времена". Последният албум на певеца Blackstar излезе на 8 януари 2016 г., - на рождения ден на изпълнителя. Два дни по-късно той почина. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР