Производителят на „One Chip Challenge“ Paqui изтегля продукт от рафтовете на магазините след смъртта на тийнейджър в Масачузетс

...
УОРЧЕСТЪР, Масачузетс – Paqui, създателите на One Chip Challenge“, обявиха
Коментари Харесай

УОРЧЕСТЪР, Масачузетс – Paqui, създателите на „One Chip Challenge“, обявиха в четвъртък, че премахват пикантното тортила чипс от рафтовете на магазините.

Решението идва шест дни след смъртта на 14-годишния Харис Уолобах от Уорчестър, Масачузетс. Wolobah почина часове след като прие предизвикателството. Семейството чака причината за смъртта от съдебната медицинска служба в Масачузетс в очакване на аутопсия. Резултатите не се очакват след няколко седмици.

Paqui излезе с изявление на уебсайта си:

Предизвикателството с един чип Paqui е предназначено само за възрастни, с ясно и видно етикетиране подчертаването на чипа не е за деца или хора, чувствителни към пикантни храни или които имат хранителни алергии, бременни са или имат основни здравословни проблеми. Виждаме увеличение на тийнейджъри и други хора, които не обръщат внимание на тези предупреждения. В резултат на това, въпреки че продуктът продължава да се придържа към стандартите за безопасност на храните, поради прекомерна предпазливост, ние работим активно с нашите търговци на дребно, за да премахнем продукта от рафтовете.

Компанията предлага възстановяване на средства за продукта. Клиентите могат да се обадят на 1-866-528-6848, за да получат парите си обратно.

CBS Boston Station WBZ-TV тя го взе от гимназията Doherty в Worcester в петък след обаждане от кабинета на медицинската сестра, че той е припаднал след хранене чипът, който му даде приятел.

Предизвикателството идва в кутия с единичен опакован чип с надпис „Carolina Reaper“ и „Naga Viper Pepper“. Майка му казва, че по-късно отново е припаднал у дома, отишъл е в спешното отделение и е починал.

„Няма предшестващо заболяване“,  Амос Уолобах, бащата на Харис, каза във вторник. „Доколкото ми е известно, не.“

Семейство Wolobah молеше чипсът да бъде изваден от рафтовете на магазините. Те отказаха коментар след решението на компанията.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР