Уорън Бъфетe има милиони последователи, които са научили от него,

...
Уорън Бъфетe има милиони последователи, които са научили от него,
Коментари Харесай

Инвестицията, за която никой не говори

Уорън Бъфетe има милиони почитатели, които са научили от него, че триумфът идва от интелигентните вложения. Тук обаче не става в въпрос за вложения в акции и облигации.

„ Най-добрата инвестиция, която може да извършите, е тази в самите вас “, споделя Бъфет в изявление за Yahoo Finance през 2019 година

Това е може би най-ценният урок, на който ни учи „ Оракулът от Омаха “. Да инвестирате в себе си значи в никакъв случай да не спирате да се учите и да трупате знания, които ви вършат освен по-добър вложител, само че и по-добър човек. Ето няколко основни сфери, на които да обърнете най-вече внимание:

Инвестирайте в информационните си умения

„ Да не можеш да общуваш дейно е като да намигаш на момиче в тъмното – нищо не се случва. Може да сте същински гении, само че това няма да има значение, в случай че не можете да предадете концепциите си. Това предаване е връзка “, споделя Бъфет във видео, оповестено в LinkedIn.

По думите му, когато човек влага в информационните си умения, както в писмен тип, по този начин и във вербалната връзка, той може да стартира да изкарва 50% повече пари.

Инвестирайте в лидерските си умения

Бъфет има не един и два съвета за това по какъв начин човек да бъде сполучлив водач. Той постоянно подчертава върху честността като най-важното качество, което всеки водач би трябвало да има.

„ Търсим три неща, когато наемаме нови хора. Търсим просветеност, търсим разпоредителност и търсим честност. Ако претендентите, които смятате да назначите, не разполагат с последното, то първите две ще ви погубят. Ако сте подготвени да работите с нечестен човек, то би трябвало да се надявате, че той е ленив и малоумен, тъй като в противоположен случай той ще ви съсипе “, споделя Бъфет.

Инвестирайте в обкръжението си

Една от най-хубавите тактики за триумф е да се обкръжите с верните хора.

„ Човек върви в посоката, в която вървят хората, с който се е обкръжил. За това е значимо да поддържате връзка с хора, които са по-добри от вас “, поучава Бъфет.

Както се споделя всеки човек е нещо приблизително сред петте души, с които прекарва най-вече време. Уверете се, че обкръжението ви е формирано от хора, от които постоянно можете да научите нещо.

Именно този блян за непрекъснато учене е тайната на триумфа на Бъфет.

...........................

Марсел Шуантес , създател на Leadership From the Core, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР