Уорън Бъфет притежава повече пари, отколкото можем да си представим,

...
Уорън Бъфет притежава повече пари, отколкото можем да си представим,
Коментари Харесай

Пет от най-богатите хора на света, живеещи изключително пестеливо

Уорън Бъфет има повече пари, в сравнение с можем да си представим, само че живее в къща за 30 000 $ и пие всекидневно по пет кенчета Кока Кола. Един сладкодумен образец за спестовен милиардер, съгласно Finanzen100.

Има безчет образци за хора, при които доста пари в сметката не значат наложително първокласен метод на живот. Много милиардери считат, че това е ключът за благосъстоянието им. Ето и петте най-известни образеца.

Уорън Бъфет

Като " най-хубавата инвестиция в моя живот " Уорън Бъфет показва неговата къща. Той я купува през 1958-а година за 31 500 $. Пазарната цена сега е по-висока, само че къщата заемаща 557 квадратни метра и включваща 5 спални и игрище за хандбал, към момента е надалеч от големите имения на доста от звездите.

Бъфет получава годишно заплата от единствено 300 000 $, което съпоставяне с доста корпоративни шефове е доста малко. Разбира се, той има доста повече посредством акциите си на фондовия пазар.

Храненето му също е непретенциозно. Той смята нездравословната храна за най-хубавата, пие дневно по пет кенчета Кока Кола и яде чипс и снаксове.

Марк Зукърбърг

С 56 милиарда в сметката може да си позволиш доста първокласни коли, само че създателят на Фейсбук, Марк Зукърбърг е избрал Volkswagen Golf GTI. Най- новата версия с всички екстри коства към 48 000 евро. Не е дребна кола, само че не е и лимузина.

Скромният живот на Зукърбърг проличава най-много в облеклото му: сива тениска, дънки, маратонки и черен суичър.

Инвар Кампрад

Основателят на Ikea, Инвар Кампрад, ненавижда разхищението. В това число и налозите. В персонални диалози той е разкривал, че не си разрешава разкош, като единственото изключение е винарна в Португалия.

Освен това, той е карал своето Volvo толкоз дълго, до момента в който не се е разпаднало и лети постоянно в икономическата класа, когато би трябвало да пътува.

Амансио Ортега

Испанецът Амансио Ортега има към 71 милиарда $ и е на четвърто място в листата на Forbes за най-богати хора в света. Основателят на стилната верига Zara се облича икономично, сходно на Зукърбърг. Облеклото му нормално се състои от бяла риза и сиви панталони.

Освен това, милиардерът яде всеки ден в стола в централата на Zara дружно със чиновниците си.

Жан-Пол Гети

Петролният магнат, Жан-Пол Гети, умрял през 1976-та година, не просто е бил спестовен, ами някои даже го наричали сребролюбец. Перял е бельото си самичък на ръка, а когато внукът му е похитен, той отхвърля да платина похитителите до момента в който не му пратили едното ухо на момчето за доказателство. От платените 3 милиона $ за момчето, Гети дава 2.2 и кара сина си да заплати останалите 800 000. Тъй като той ги няма, взема назаем от татко си, само че би трябвало да ги върне с лихвата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР