Уорън Бъфет по време на срещата с акционери и инвеститори

...
Уорън Бъфет по време на срещата с акционери и инвеститори
Коментари Харесай

Уорън Бъфет: Не отписвайте пасивното инвестиране в индексни фондове

Уорън Бъфет по време на срещата с акционери и вложители

Най-известният вложител на нашето време - Уорън Бъфет, направи забавно изявление по време на годишната среща с акционерите на основания от него капиталов холдинг Berkshire Hathaway. Донякъде предизвикан дали актуалната рецесия и волатилност на пазарите не са поставили завършек на пасивното вложение в индексни фондове, той ревниво ги отбрани.

" Мога да ви кажа, че не съм трансформирал волята си и един ден 90% от фондовете, които ще има моята вдовица, ще са индексни ", сподели Бъфет, красноречиво показвайки каква тактика следва, и добави: " Смятам, че получавате по-добър съвет, в сравнение с от хора, които са добре платени, с цел да ги дават. "

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Оракулът от Омаха, както е прочут Бъфет, постоянно е подкрепял индексните фондове поради ниските им такси в композиция с печелившото им показване в дълготраен проект. Индексните фондове нормално следват даден пазарен показател, което им разрешава поради пасивното ръководство на средствата да постановат ниски такси, които изяждат по-малко от крайната рентабилност. Или както гласи известната максима: " Ако не можеш да биеш пазара - следвай го ", визирайки вложенията в индексни фондове. Изследване на капиталовата компания Index Fund Advisors, представено от Yahoo Money, демонстрира, че едвам два интензивно ръководени фонда на Vanguard могат да бият пазара.

Бъфет подлага на критика и финансовите консултанти, които постоянно не знаят какво продават и са просто комерсиално насочени. " Те са се фокусирали повече върху продажбата на даден артикул, в сравнение с върху това по какъв начин да донесе рентабилност. " Бъфет е прочут и с това, че приема вложението като покупка на даден бизнес, а не търсене на бърза рентабилност. Очевидно работещ модел, който стои и зад компанията Berkshire Hathaway с капитализация от 430 милиарда $ и цена на една акция от 264 хиляди $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР