Уорън Бъфет неколкократно е изразявал афинитета си към акциите на

...
Уорън Бъфет неколкократно е изразявал афинитета си към акциите на
Коментари Харесай

Berkshire Hathaway утроява нетната си печалба

Уорън Бъфет неколкократно е изразявал афинитета си към акциите на Apple

Още по тематиката
4+1 | Кой е отговорен за световното стопляне, по какъв начин се прави агитация и пътят на Apple до оценката от 1 трлн. $

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
5 авг 2018
Apple. Цена: 1 000 000 000 000 $

Компанията доближи заветната пазарна капитализация, само че това не е таванът й
4 авг 2018
Как се оправя Nestle с изменящата се хранителна промишленост

Швейцарският колос свива разноските и купува съперници, с цел да преодолее забавянето на продажбите
4 юли 2018
3.3 млн. $ за обяд с Уорън Бъфет

Средствата от обичайния търг за среща с фамозния вложител отиват за щедрост
4 юни 2018
Berkshire Hathaway регистрира загуба от 1 милиарда $

Причината за този резултат на капиталовата компания е смяна в счетоводните стандарти
9 май 2018 Новите счетоводни правила принуждават конгломерата да признае неотчитани до момента портфейлни облаги. Управляваната от Уорън Бъфет капиталова компания Berkshire Hathaway регистрира растеж на облагата, обвързван с по-добро показване на акциите на Apple, на застрахователния бизнес на компанията и на смяна в счетоводните правила, оповестява Financial Times.

Новите счетоводни правила принуждават конгломерата да признае неотчитани до момента портфейлни облаги. В резултат на това от Berkshire Hathaway обявиха, че чистата облага за последното тримесечие се е утроила на годишна база, достигайки 12 милиарда $, или към 7.301 $ за акция от клас А. За съпоставяне, облагите на акция на компанията за същия интервал на предходната година бяха 2.592 $ за акция.

Факторите

Печалбите на компанията включват почти 5 милиарда $ капиталова облага от активите на компанията, като положителното показване на портфейла на компанията се дължи най-вече на растежа в цената на акциите на Apple, които са най-голямата инвестиция на конгломерата. Пазарната капитализация на производителя на iPhone надмина 1 трлн. $ през предходната седмица, като стана първата в историята американска обществено търгувана компания, съумяла да реализира това. Понастоящем акциите на Apple съставляват към 47.2 милиарда $ от портфейла с акции на Berkshire Hathaway, който възлиза на 179.7 милиарда $.

Уорън Бъфет изрази своята обвързаност към Apple още по-рано тази година, заявявайки, че би желал да има цялата компания, в случай че може. Berkshire за пръв път влага в компанията през 2016 година и последователно усилваше каузи си до малко под 5% от софтуерната компания. От Berkshire също по този начин разкриха, че портфейлът на компанията има и сериозна експозиция към акциите на American Express, Bank of America, Coca-Cola и Wells Fargo. За сметка на това капиталовата компания е понижила експозицията си към принадлежности с закрепена рентабилност и по-конкретно е редуцирала вложенията си в американски и задгранични държавни облигации, корпоративни и ипотечни скъпи бумаги с над 1.2 милиарда $.

Месечните разлики

Текущото показване на Berkshire усъвършенства отзивите на вложителите, откакто през първото тримесечие на годината компанията регистрира оперативна загуба, дължаща се на спад от над 6.4 милиарда $ в вложенията в деривативни принадлежности. " Размерът на капиталовите облаги и загуби през обещано тримесечие нормално са безсмислени и дават данни за чистите облаги на акция, които могат да бъдат подвеждащи за вложителите, които имат малко или никакви знания за счетоводните правила ", разясняват от компанията в свое изказване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР