Уорън Бъфет, който е известен с прозвището Оракулът от Омаха,

...
Уорън Бъфет, който е известен с прозвището Оракулът от Омаха,
Коментари Харесай

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет увеличи дела си в Amazon

Уорън Бъфет, който е прочут с прозвището Оракулът от Омаха, е четвъртият най-богат човекв света съгласно сп. Forbes.

Инвестиционната компания на Уорън Бъфет - Berkshire Hathaway, залага от ден на ден на Amazon. През второто тримесечие тя е нараснала каузи си в платформата за онлайн търговия с 11%, оповестява CNBC. В края на юни Berkshire е имала 537 хиляди акции на Amazon на стойност 1.02 милиарда $. Три месеца по-рано групата притежаваше 483 хиляди бумаги.

В същото време компанията на Джеф Безос разгласи нова стратегия, която да тласъци фирмите да подаряват продуктите, които залежават на платформата и не се продават дълго време.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Интересът на Бъфет

Бъфет разгласи първичната си инвестиция в Amazon през май, само че съобщи, че не той, а портфолио мениджъри от компанията стоят зад покупката на акции. По-рано този месец Berkshire заяви, че е продала повече акции, в сравнение с е купила през тримесечието. Това се приема като вероятно терзание от страна на Бъфет и портфолио мениджърите му Тод Комбс и Тед Уешлър за пазарните оценки.

Документите, подадени в сряда до регулатора, включват вложенията и на тримата, въпреки че не споделят кой какво е купил или продал.

Най-голямата инвестиция, от която се е освободила Berkshire, е тази за близо 1.7 милиарда $ в USG, която беше добита от немската Knauf през април. Berkshire е продала каузи си от близо 31% дял в USG, която държи близо две десетилетия, а Бъфет разказа инвестицията като разочароваща.

Този месец Berkshire е вложила 10 милиарда $ в Occidental Petroleum, която приключи придобиването на Anadarko Petroleum. Сред измененията в портфолиото капиталовата компания леко е повишила каузи си в U.S. Bancorp и Bank of America, а е понижила този в Charter Communications. Berkshire Hathaway има над 90 сдружения, като BNSF, Geico и Dairy Queen.

Благотворителна стратегия на Amazon

От своя страна компанията на Джеф Безос разгласи нова стратегия - желае търговците от трети страни да употребяват по-добре непродадените артикули, които постоянно се изхвърлят, като ги подаряват за щедрост. Fulfillment by Amazon (FBA) Donations e ориентирана към търговци, които складират артикули в нейните хранилища в Съединени американски щати и Англия.

От 1 септември програмата ще стане алтернатива по дифолт за всички търговци, когато изберат да изхвърлят своите непродадени или нежелани артикули, които се съхраняват в складовете на Amazon в двете страни. Ако търговците желаят, може да се откажат от програмата.

Даренията ще бъдат популяризирани от американски неправителствени и английски благотворителни организации. Целта е по този метод да се понижи размерът на запасите, които се задържат прекомерно дълго в складовете на Amazon и и да докара до използването на артикули, които не се употребяват.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР