Уорън Бъфет, известен с инвестиционните си умения в Berkshire Hathaway,

...
Уорън Бъфет, известен с инвестиционните си умения в Berkshire Hathaway,
Коментари Харесай

Най-печелившите инвестиции в портфолиото на Уорън Бъфет, които ще му докарат $6 милиарда в дивиденти

Уорън Бъфет, прочут с капиталовите си умения в Berkshire Hathaway, чака да получи $6 милиарда под формата на дивиденти през идната година, като забележителна част от тях са единствено от три акции.

Това акцентира тактиката му, която избира дълготрайната стойност и доходност.

Най-добрите източници на дивиденти на Бъфет:

  1. Bank of America Corp е отпред с предстояща облага от $991.5 милиона. BofA процъфтява в изискванията на по-високи лихвени проценти, което покачва чистия й лихвен приход.
  2. Occidental Petroleum Corp следва компактно, като се чака Berkshire да завоюва към $964 милиона, в това число дивиденти от привилегировани акции. Този дял произтича от инвестиция в размер на $10 милиарда през 2019 година при 8% рентабилност, подкрепяща придобиването на Anadarko от Occidental.
  3. Apple Inc способства с към $878.9 милиона. Нейните непрекъснати дивиденти и нападателната стратегия за назад изкупуване укрепват приходите на Berkshire.

Фокусът на Бъфет върху дивидентите е в сходство с пазарната наклонност, която благоприятства поредните заплащания. Данните на JPMorgan Chase акцентират по-доброто показване на фирмите, изплащащи дивиденти, от тези, които не ги изплащат, което повтаря метода на Бъфет за постоянна възвръщаемост.

Въпреки че тактиката на милиардерът е печеливша, вложителите на дребно би трябвало да работят внимателно. Това, което работи за Berkshire, може да не подхожда на самостоятелните цели и приемливост към риска. Инвеститорите на дребно може да имат преимущество пред гигантските фондове заради своята еластичност.

Мащабните вложения на Бъфет се сблъскват с ограничавания при изследването на по-малки, бързоразвиващи се благоприятни условия заради регулаторни ограничавания. Инвеститорите на дребно могат да се възползват от тези по-малки инициативи, употребявайки гъвкавостта, с цел да реализиран евентуално по-добри резултати от огромните компании с течение на времето.

Печалбите от дивиденти на Бъфет от огромни компании контрастират с капацитета на вложителите на дребно за високопроцентни облаги в по-малки предприятия. Гъвкавостта да се влага в тези благоприятни условия за висок напредък дава на вложителите на дребно ясно преимущество пред големи фондове като Berkshire.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР