Уорън Бъфет дари акции за около 3,6 милиарда долара от

...
Уорън Бъфет дари акции за около 3,6 милиарда долара от
Коментари Харесай

Уорън Бъфет дари $3,6 милиарда в акции на благотворителни организации

Уорън Бъфет подари акции за към 3,6 милиарда $ от своя капиталов холдинг Бъркшър Хатауей (Berkshire Hathaway) на пет благотворителни организации, измежду които е и фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, предаде  Ройтерс.
Това е най-голямото подаяние в проекта на Бъфет да раздаде благосъстоянието си. Дарението на Бъркшър, което се прави за 14-та поредна година, включва близо 16,81 милиона акции от клас " Б " на холдинга. То ще усили общата сума, която Бъфет към този момент е дал на благотворителните организации, до над 34,5 милиарда $, откогато 88-годишният милиардер пое ангажимент дружно с Бил Гейтс даде обещание през 2006 година да подари благосъстоянието си.
След последното подаяние Бъфет към момента ще има 15,7 на 100 от Бъркшър, макар че се е раздели с 45 на 100 от каузи си от 2006 година и има почти 31 на 100 от акциите с право на глас.
Бъфет остава четвъртият най-богат човек в света със положение от 87,5 милиарда $, съгласно американското списание " Форбс ".
Джеф Безос, основен изпълнителен шеф на Амазон (Amazon.com Inc) и фамилията му са отпред в класацията на " Форбс " със положение от157,8 милиарда $. А Бъркшър влага в Амазон за първи път при започване на тази година.
Гейтс и фамилните благотворителни организации нормално продават акциите на Бъфет, с цел да финансират дейностите си, акцентирайки с каква цел желаят да бъдат изхарчени тези пари. Бъфет прави дарения и за други благотворителни организации, добавя Ройтерс
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР