Уолтър Айзъксън, известният американски писател, автор на биографията на основателя

...
Уолтър Айзъксън, известният американски писател, автор на биографията на основателя
Коментари Харесай

Уолтър Айзъксън: Социалните медии провокират нарочно раздор

Уолтър Айзъксън, известният американски публицист, създател на биографията на създателя Apple, починалият Стив Джобс, както и на биографиите на Леонардо да Винчи и на Алберт Айнщйн, приказва пред за умишлена щета, нанасяна от страна на обществените медии, като Фейсбук, Twitter и други

Скоро следва чуване на изпълнителните шефове на Фейсбук, Гугъл и Twitter пред американски сенатори. Те ще би трябвало да дават отговор на въпроси, свързани с появяването на дезинформации в техните платформи във връзка с COVID-19, както и на всичко случило се към президентските избори на Съединени американски щати от края на предходната година.

Айзъксън, учител по история в университета в Тюлейн, почетен член на академичната общественост на института на Аспен и дълготраен публицист в списание „Тайм“, счита, че обществените мрежи би трябвало да носят по-голяма отговорност за наличието по техните страници. Той е уверен, че логаритмите, които дефинират какво би желал да вижда потребителят пред себе си, са изключително рискови.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР