Уолстрийт започна месеца със сериозен спад от над 4% на

...
Уолстрийт започна месеца със сериозен спад от над 4% на
Коментари Харесай

Коронавирусът взе страха на Уолстрийт.

Уолстрийт стартира месеца със сериозен спад от над 4% на водещите показатели S&P 500 и Dow Jones поради предизвестията за разпространяването на ковид в Съединени американски щати и терзанията за идния сезон на докладите. Икономическите данни, показващи спад на новите индустриални поръчки, само че под упованията, не помогнаха на пазара. Освен това закриването на компании поради рецесията тормози вложителите.

Това докара до увеличение на загубите за водещите показатели, откакто претърпяха най-лошото си първо тримесечие. Американският президент Доналд Тръмп предизвести страната, че предстоят " две мъчителни седмици ", тъй като упованията на редица експерти са смъртните случаи поради ковид в Съединени американски щати да преминат границата от 100 хиляди души, даже когато се съблюдават строгите ограничения за обществена отдалеченост.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Приблизително две седмици преди да стартира сезонът на облагите вложителите са " доста чувствителни към последните заглавия " за ковид заради липса на съществена информация ", съобщи пред Reuters Джон Огъстин, основен капиталов шеф в Huntington National Bank. Той напомни, че доста компании са трансформирали своите прогнози за тримесечието.

Очаква се фирмите от S&P 500 да влязат в криза на облагите през 2020 година, като те се намалят с 4.3% през първото тримесечие и с 10.9% през второто, съгласно последните оценки, събрани от аналитичната компания Refinitiv.

По време на днешната търговия фирмите от секторите, които нормално се дефинират като по-безопасни заради високите дивиденти, имаха проблеми - става въпрос за недвижимите парцели и комуналните услуги.

Първа сериозна жертва в петролния бранш

Сривът в цените на петрола взе първата си огромна жертва, като Whiting Petroleum подаде заявление за отбрана от банкрут и акциите на компанията изгубиха съвсем на половина от цената си.

Експертите предизвестяват, че цените на петрола могат да се приближат до едноцифрени стойности поради привършване на хранилищата за предпазване.

Акциите на самолетните компании и круизните оператори продължиха да поевтиняват, като тези на United Airlines се намалиха със 17%, а на Carnival Corp - с 24%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР