„Уокизъм“, насочва Доналд Тръмп към Бил Махер, докато той пронизва крайности на шоуто в Grand Prairie

...
Мързеливото, коленопреклонно предположение за Бил Махер отдавна е, че той
Коментари Харесай

Мързеливото, коленопреклонно предположение за Бил Махер отдавна е, че той умишлено предизвиква разногласия.

Това никога не е било целта му и това не е начинът, по който той успя да остане уместен стендъп комик в продължение на 40 години и ангажиращ водещ на телевизионно токшоу в продължение на почти три десетилетия.

Опитвайки се да разбере къде е политическата страна идването от винаги е било вградено в чара на Махер като комик и често се губи в откровените — и творчески сквернословни — начини, по които той споделя своите политически и обществени възгледи относно своя дългогодишен сериал на HBO „В реално време“.

Всички от тези груби и брутално честни качества бяха показани в събота вечер по време на неговия 90-минутен сет в Texas Trust CU Theatre в Гранд Прери.

Но за разлика от строгите ограничения на телевизионна продукция, Махер имаше време за повече нюанси между мислите си по почти всяка актуална, гореща политическа тема за около 1500 присъстващи.

Той използва това допълнително пространство, за да вплете тема за съвместното съществуване между двете политически крайности, които той експертно описва подробно, осмива , и направи дисекция по време на снимачната площадка.

„Всеки е добре дошъл на моето шоу“, каза той в началото, дори теоретикът на конспирацията QAnon, който е известен с подигравките си. „Обичам моите QAnon хора. Те вярват, че демократите едновременно ядат бебета и са педофили. И не мисля, че можете да направите и двете.“

Тази шега предизвика ръмжене от поне един фен, който Махер бързо предупреди, че го чака дълга нощ, ако това вече е твърде много за тях.< /p>

Някой се обижда твърде лесно? Това беше другата основна тема на вечерта.

„Ако това не се случи, аз не си върша работата“, каза той.

Това беше между тези две идеи че Махер балансира по-голямата част от вечерта.

От една страна, събудената левица, водена от свръхобразовани младежи, е отвлякла всяка реална и въображаема социална беда през историята в заплетен възел от политика на идентичност, която е всички се страхуват да не кажат нещо грешно.

„Да премахнем полицията? Отмяна на Lincoln? Да се ​​отървем от капитализма? Граничен контрол?

Бялото превъзходство никога не е било по-лошо? Полът винаги е въпрос на социална конструкция?" 67-годишният Махер методично ги отмята.

„Не, не разбирам. Но не е защото съм стар, а защото идеите ви са глупави“, каза той с рев на одобрение.

Той направи разлика между „либерализма от старата школа“, който той приписва, и будничество. Неговите най-поразителни примери за различията бяха по темата за бездомността и расовите отношения.

„Либералите винаги са смятали, че състрадателното нещо, което трябва да направят, е да извадят бездомните хора от улицата“, каза той. „Не това е застъпникът на събудените хора. Те защитават правото си да останат на улицата завинаги.

„Те смятат, че трябва да виждаме цвят навсякъде, преди всичко. По-рано позицията на Ку Клукс Клан.“

Той отхвърли идеята на критиците, че избира изолирани инциденти отляво, след като изброи термини, които вече не са приемливи — резервация, бяла книга, и главната спалня, например.

„Не са малко и не са периферни“, каза той, преди да опише скорошни истории във Washington Post и The Atlantic, които придадоха тежест на това, което той възприема като пропуснат уокизъм.

Той отбеляза напредъка, според него, като легализирането на марихуаната в почти половината страна.

„Нещата се променят. Спомням си как изпотях куршуми на всяко летище“, каза той. „И сега мога да пуша в 43% от страната и ще го направя.“

Той показа комедийните си способности по време на шоуто с изненадващи завои наляво и безумна игра на думи, когато за кратко се отклони от политиката.

Той предизвика огромен смях с история за това, че наистина се е разчувствал по време на първото си пътуване до легален диспансер за канабис и благодарността си към човека зад гишето.

„Благодаря ви, че отворихте това място и ми позволява да се чувствам като свободен гражданин. Участието в нашата свещена демокрация вече е по-пълно“, спомня си Махер, казано на продавача. „И той каза: „Сър, това е Baskin-Robbins.“

Той се прицели в крайната левица за задушаване на свободата на словото, за това, че твърде бързо подкрепя деца в начална възраст, подложени на промяна на пола процедури и за достойни за извинения на знаменитости, след като са си сложили крак в устата.

„Ако децата знаеха какви искат да бъдат на 8 години, всички щяха да бъдат каубои и принцеси“, той казах. „Исках да бъда пират. Слава Богу, че не ме взеха на сериозно, иначе щяха да ме насрочат за отстраняване на очите и операция на крака. И ми купи папагал.“

Махер, известен като бездетен ерген, също изпитваше дяволско удоволствие да критикува децата, които са лоши родители, и опасностите на брака.

Най-острите му остри думи обаче бяха запазени за Доналд Тръмп, който е изправен пред множество правни проблеми в цялата страна.

„Това беше нещото за Тръмп, почти твърде много материал“, каза той. „Президентите винаги имат едно нещо. Клинтън беше възбуден, а Буш беше глупав. Но Тръмп беше всичко. Той е глупав и луд. И това са две различни неща и той е и двете. И той също е възбуден, и той е расист, и той е дебел, и той е запален по дъщеря си … това никога не свършва. Поддръжници на Тръмп на ръка.

„Работя със смесена политическа аудитория и така трябва да бъде“, призна гордо Махер. „Трябва да се научим да седим заедно, когато не сме съгласни.“

Той прогнозира, че президентската надпревара през 2024 г. ще бъде реванш между президента Байдън и Тръмп, за чуто разочарование в стаята.

„Никой не го иска, но никой няма да го спре да се случи“, каза той. „Нямам търпение за тези дебати между Тръмп и Байдън. Това ще бъде първият дебат със затворени надписи за участниците.“

Назряващият скандал с Хънтър Байдън изглежда зле, каза Махер, но не е в същия областен код като скандала с въстанието на 6 януари. Всъщност това беше една от малкото теми, които нямаха съществена точка.

„Така че, ако смятате, че Байдън не е президент или Тръмп не е престъпник, защото се е опитал да спре [честни избори], имате нулево доверие, нямате интелектуална честност и сте всичко друго, но не и патриот“, каза Махер с убеденост. „Ти не си патриот, ти си хак.“

Махер завърши, като аплодира тълпата за това, че се смеят заедно на крайностите и изрази надежда, че различните политически племена могат „поне да се съгласят, че и ние сме племенни.“

„Седяхме заедно, не бяхме съгласни за всичко, но седяхме заедно, така ще спечелим тази страна обратно“, каза той. „Това е голяма страна с много хора, които не мислят като вас и няма да го направят и няма да се самодепортират, нито вие трябва.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР