Унизително е хората, които работят в сферата на културата, да

...
Унизително е хората, които работят в сферата на културата, да
Коментари Харесай

Министърът на културата: Унизително е хората на изкуството да получават минимална работна заплата

Унизително е хората, които работят в областта на културата, да получават минимална работна заплата. Цялото министерство поддържа това, организирахме доста срещи с всички, които работят в бранш " Култура ". Искаме да идентифицираме проблемите и да ги решим, да работим за възстановяване на сферата. Това съобщи в ефира на министърът на културата Кръстю Кръстев във връзка оповестения за през днешния ден митинг на културни дейци против ниските хонорари в сферата. Той ще стартира от 12.00 часа пред Столичната библиотека и в него ще се включат чиновниците в библиотеки, музеи, галерии, музикалните и театралните институции, БНР и Държавна организация архиви.

" Категорично декларирам, че съм на страната на протестиращите. Работя за това да подредим бранша, да подобрим всичко това, което в последните години е разместено. Този бранш не е финансиран от много време. Да създадем ясни правила и закони и от тук нататък да стартираме нареждане на цялата система. Културата е скъпо наслаждение на всяка нация. Това скъпо наслаждение изисква избрани средства ", добави Кръстю Кръстев.

Министърът на културата разяснява и тематиката за браншовия контракт за увеличение на бюджета в областта на културата.  " За да го подпиша, би трябвало да извърша всички точки от него. Но желая да съм сигурен, че всичко ще бъде както би трябвало. Цялото държавно управление работи за него. Ще работим за увеличение на бюджета ", съобщи Кръстю Кръстев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР