Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (УСБАЛО)

...
Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (УСБАЛО)
Коментари Харесай

Преглеждат безплатно за рак на дебелото черво

Университетската профилирана болница за интензивно лекуване на онкологични болести (УСБАЛО) провежда безвъзмездни профилактични прегледи за рак на дебелото и правото черво.

Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Инициативата е част от обществената стратегия на лечебното заведение за ранно диагностициране на онкологични болести и ще продължи от 22 май до 21 юни в това число.

Ракът на дебелото черво е на трето място по периодичност измежду злокачествените болести както при мъжете, по този начин и при дамите.

Рискови фактори за възникването му са напредването на възрастта - над 50 години, несъразмерна приложимост на алено месо и обработено месо - салами, шунки, фамилна обремененост – съществуване на родственици първа линия с тази диагноза, както и някои други фактори като полипи, улцеративен колит и Болест на Крон, затлъстяване, затънал метод на живот.

Ако притежавате някои от тях или към този момент имате сложена диагноза, може да се възползвате от безплатните профилактични прегледи на УСБАЛО.

Те ще се организират всеки вторник и четвъртък от 14.00 до 17.00 ч. За тях не е нужно направление от здравната каса. Прегледите ще се правят в 130 хирургичен кабинет в болничното заведение.

За да се възползвате от тях, е нужно само авансово записване на регистратурата на болничното заведение на телефон 02/ 8076299.

Също по този начин, в случай че имате направени проучвания – колоноскопия, ехография или скенер, ги носете със себе си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР