Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (УСБАЛО)

...
Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (УСБАЛО)
Коментари Харесай

Преглеждат безплатно за рак на маточното тяло

Университетската профилирана болница за интензивно лекуване на онкологични болести (УСБАЛО) провежда безвъзмездни профилактични прегледи през месец май за рак на маточното тяло.

Това оповестиха от лечебното заведение.

Това е най–честото онкологично гинекологично заболяване. Инициативата е във връзка Европейския ден за битка със затлъстяването, който означаваме всяка година на 19 май.

Наднорменото тегло наред с високото кръвно, наследствена обремененост, неналичието или дребен брой раждания са съществени рискови фактори за пораждане на рака на маточното тяло. Кървене след менопаузата е алармиращ признак, който постанова консултация с доктор. При нужда може да се предприеме лекуване, даващо отлични резултати при разкриване на болестта в ранен етап.

Затова УСБАЛО афишира безвъзмездни гинекологични прегледи и ултразвуково проучване за дами към и след менопаузата. Те ще се организират през целия месец май всеки вторник и четвъртък от 14.00 до 16.00 ч. в кабинет 131. За да се включите в тях, е нужно да извършите авансово записване на регистратурата на болничното заведение на телефон 02/ 8076299.

Според данните на Световната здравна организация в наши дни затлъстяването се е утроило спрямо 1975 година

През 2016 година в света е имало над 1.9 милиарда възрастни с наднормено тегло. От тях 650 млн. са били със затлъстяване. Над 340 млн. деца и тинейджъри сред 5 и 19 години са с надмормено тегло или са затлъстели.

Здравните специалисти са безапелационни, че затлъстяването е предотвратимо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР