Университетската многопрофилна болница Свети Георги в Пловдив получи 68 дка

...
Университетската многопрофилна болница Свети Георги в Пловдив получи 68 дка
Коментари Харесай

Кабинетът предостави 68 дка на болница в Пловдив за разширяването ѝ

Университетската многопрофилна болница " Свети Георги " в Пловдив получи 68 дка земя от държавното управление. Кабинетът реши на днешното си постоянно съвещание на даде парцела на лечебното заведение, което е 100% държавна благосъстоятелност.

Четирите терена с обща повърхност 68 дка ще се употребяват за разширение на сградния фонд на болничното заведение. Върху тях ще бъдат издигнати нови здания, само че към момента не се прецизира защо ще бъдат употребявани.

Кабинетът реши още да промени статута на парцели от обществена държавна в частна държавна благосъстоятелност. Те се намират на територията на летище София, като са предоставени за ръководство на Агенция " Митници " и Българската организация по сигурност на храните. Двете ведомства ще получат имоти с повърхност, равна на притежаваните от тях идеални елементи, дружно със постройките, които са им предоставени за ръководство. Делбата няма да затрудни действието на летището, акцентират от Министерския съвет.

Правителството разпореди и смяна на границите на Свободна зона Русе. Статут на свободна зона ще има терен от близо 142 дка. За всички останали парцели в обособената зона този статут отпада, като това ще разреши терените там да бъдат продавани, а освен отдавани чартърен, както до момента.

" Потенциалните вложители нямат интерес от наем на площи, защото търсената резистентност на капиталовите им стратегии в дълготраен проект изисква реализирането на вложенията да се реализира на личен терен. Приемането на акта ще докара до привличането и реализирането на вложения в Русе и района ", акцентира в решението си държавното управление.

Кабинетът даде безплатно на община Бургас държавни парцели, намиращи се в кв. " Сарафово ". Те ще се употребяват за построяването на продължение на крайбрежната велоалея, свързваща Приморския парк на града с квартала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР