Университетската многопрофилна болница Проф. Стоян Киркович в Стара Загора е

...
Университетската многопрофилна болница Проф. Стоян Киркович в Стара Загора е
Коментари Харесай

Пациенти и персонал в Университетската болница в Стара Загора останаха на студено

Университетската многопрофилна болница " Проф. Стоян Киркович " в Стара Загора е без отопление, а пациенти и личен състав стоят на студено, заяви БНР.

Причината са отговорности на лечебното заведение към фирмата-доставчик на синьо гориво.

От " Овергаз " са удостоверили, че не подават към болничното заведение газ за отопление, поради насъбраните отговорности в размер на 100 хиляди лева

По думите им се водят договаряния с министерството на здравоопазването, защото болничното заведение се финансира от тях и се надяват другата седмица лечебното заведение да се разплати.

От " Овергаз " са безапелационни, че няма да възстановят газоподаването до изчистване на отговорностите към тях.

Изпълнителният шеф на болничното заведение проф. Йовчо Йовчев обаче изясни, че парите за отопление за ноември са преведени.

Той отхвърля лечебното заведение да има остарели отговорности към компанията с изключение на за лихви по остарели отговорности.

Йовчев посочи, че предходната седмица болничното заведение е превела предплатено 47 хил.лв. за отопление за ноември, 7 хил.лв. за АГ-комплекса и 40 хиляди лева за огромния корпус, детска клиника и инфекциозно поделение.

Към момента пациентите в университетската болница са към 360, а температурата в стаите е от 18 до 20 градуса, по-ниска е в коридорите и общите пространства.

Според нормативните условия тези температури са задоволителни, а при нужда се включват отоплителни уреди или климатици.

Последната огромна рецесия с отоплението в най-голямото лечебно заведение в региона беше през януари 2015 година. Тогава от сдружението снабдител на природен газ предизвестиха, че стопират парното поради насъбраните отговорности от над 200 хиляди лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР