Университетската ботаническа градина в Балчик постави началото на ботаническа галерия

...
Университетската ботаническа градина в Балчик постави началото на ботаническа галерия
Коментари Харесай

Университетската градина в Балчик постави началото на ботаническа галерия на открито

Университетската ботаническа градина в Балчик сложи началото на ботаническа изложба навън , заяви на Българска телеграфна агенция ландшафтният проектант на парка Марияна Димитрова.
По думите й първите образни изображения в експозицията са на известни вве растения, които се срещат и в парка. Представени са цветя от семейство " Перуникови ", дървета от " Борови " и " Брезови ", тревисти растения от " Лютикови ".
 ботаническа градина iStock/Getty Images

Галерията се добавя и с научни илюстрации на представители на семейство " Устноцветни ", както и с шубраци, полухрасти и влечащи растения от семейство " Бобови ", само че следва експозицията да бъде обогатена с още снимки на растителното царство. Галерията притегля любопитните гости до портала на парка и ще стане част от просветителните и научните стратегии на университетското звено.

Университетската ботаническа градина в Балчик, която през юли ще означи 65-ата годишнина от своето основаване, е дом на 4900 растителни типове. В най-богата сбирка - на кактуси и сукуленти, се опазват 3672 типа и подвида на екзотичните растения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР