Университетската болница „Света Марина“ в Плевен получи дарение в размер

...
Университетската болница „Света Марина“ в Плевен получи дарение в размер
Коментари Харесай

УМБАЛ „Света Марина“ в Плевен получи дарение 36 000 лв. от БОРИКА за закупуването на респираторен апарат

Университетската болница „ Света Марина “ в Плевен получи подаяние в размер на 36 000 лв. от платежния и картов оператор БОРИКА. С дарената сума болничното заведение ще закупи респираторен вентилатор за интензивни грижи, произвеждане на одобрен немски тръст.

Със заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев от 27 март 2020 година, УМБАЛ „ Света Марина “ – Плевен беше избрана като едно от лечебните заведения в страната, в които ще се прави лекуване и наблюдаване на пациенти с COVID-19. В обособен корпус на болничното заведение е обособено и оборудвано поделение, което разполага с 28 кревати за лекуване на пациенти с ковид. Към днешна дата лечебното заведение разполага с 4 респираторни апарата, които са незадоволителни за обслужване на предстоящото количество пациенти.

„ В актуалната динамична конюнктура на разпространяване на COVID-19 за нас е от основно значение да осигурим нужната инсталация, с цел да имаме опция да предоставяме навременна и животоспасяваща грижа за нашите пациенти “, споделя чл.-кор. проф. доктор Григор Горчев, д.м.н., шеф на болничното заведение. „ Изключително сме признателни на мениджмънта на БОРИКА АД за подадената ръка и имаме вяра, че дружно ще преминем през това мъчно за всички ни тестване “, добавя той.

Дарението на БОРИКА за УМБАЛ „ Света Марина “ идва единствено седмица, откакто компанията разгласи, че се включва в битката с COVID-19 с помощ за децата и подари 35 000 лева на СБАЛАГ „ Майчин дом “, 10 000 лева на фондация „ Нашите недоносени деца “ и 10 000 на SOS детски селища България.

„ Нашата компания постоянно се е стремяла да бъде съпричастна на общественозначими дела. Хубаво е, че виждаме по какъв начин всеки ден положителните образци се умножават и това дава вяра на цялото ни общество “, споделя Мирослав Вичев, основен изпълнителен шеф на БОРИКА. „ И в бъдеще ще продължим да оказваме помощ в сложни моменти, в това число ангажирайки и чиновниците ни в благотворителните акции “, добавя господин Вичев.

За УМБАЛ „ Света Марина “ – Плевен:

УМБАЛ „ Света Марина “ – Плевен е неповторима и единствена по рода си високотехнологична, „ интелигентна “ болница, съсредоточаваща на едно място последните авангардни технологии в медицината, телехирургията и телемедицината с висококвалифициран екип от лекари и здравни експерти за обезпечаване на качествено лекуване и грижа за пациента. От 2017 година „ Света Марина “ – Плевен е със статут на Университетска болница, което я трансформира в привлекателна клинична база за образование на студенти, докторанти и специализанти от Медицински университет – Плевен, както и за развиване на научноизследователска и развойна активност.

За БОРИКА АД:

БОРИКА АД е в основата на софтуерната инфраструктура на платежната промишленост в България и водач в даването на услуги за банковия бранш. Приоритет на сдружението е обезпечаването на модерна картова и платежна среда за финансовите институции, в интерес на техните клиенти. Компанията има дългогодишни обичаи в поддръжката на неправителствени организации и присъединяване в начинания, свързани с обезпечаването на по-добри условия за живот и обучение на децата на България. Сред одобрените партньорства на Дружеството са SOS детски селища България, фондация „ Нашите недоносени деца “ и самодейността “Българската Коледа “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР