Университетската болница Д-р Георги Странски в Плевен може да осигури

...
Университетската болница Д-р Георги Странски в Плевен може да осигури
Коментари Харесай

Болницата в Плевен може да осигури повече от 50 легла заради коронавируса

Университетската болница " Д-р Георги Странски " в Плевен може да обезпечи повече от 50 кревати при потребност във връзка със обстановката с ковид. Това съобщи шефът й доцент Цветан Луканов след съвещание на оперативния щаб, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Призовавам за успокоение. Болницата е огромна и като територия е разпръсната на няколко места. Изолираните заболели са във Втора клинична база. Имаме клиники, които ще бъдат преоборудвани, и при нужда ще одобряват заболели с ковид. Повече от 50 кревати можем незабавно да осигурим. Към момента белодробната клиника е под карантина. Нейните пациенти бяха поети от клиниката по вътрешни заболявания ", акцентира шефът.

" Обаждат се медицински сестри от други клиники, подготвени да оказват помощ. Бъдете спокойни - здравната сестра е една всеотдайна жена - благопожелавам им празника през днешния ден ", добави той в отговор на въпрос дали имат личен състав.

Директорът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Атанас Гарев напомни, че до съвещанието на щаба в Плевен са установени двама мъже с позитивни проби за ковид. " За 27-годишен мъж е доказана и втора проба. 61-годишен е вторият случай - двамата са в положително положение. В момента имаме двама, които са под карантина в клиниката. Допълнително ще се обяснява кой къде е бил. Всички контактни ще бъдат в допълнение изследвани. Изпратили сме проби от роднините им, продължаваме да търсим от кое място е тръгнала болестта ", съобщи шефът на РЗИ-Плевен.

" Досега всички, които пристигаха от чужбина, ние ги следим - сега следим под домашна карантина 142-143 души. От тях нямаме разболели се ", съобщи доктор Гарев. Той добави, че новите ограничения от на следващия ден плануват за детските градини и университета да спрат занятия и банкет. Д-р Гарев сподели, че чакат спомагателни инструкции. По думите му грипната зараза ще бъде удължена. " Тя бе до сряда, само че има доста пациенти с затруднения от грип, вид " Б ", по тази причина ще бъде удължена ", уточни той. На въпрос за маската за лице, той разяснява, че " тя е профилактика, когато се носи от болния ".

" В момента под карантина е единствено белодробната клиника в Плевен. Другата част от болничното заведение работи при ограниченията за грипна зараза. Тези медицински експерти, които попаднат под карантина, няма да са доста, тъй като носят защитни средства ", предвижда доктор Гарев. Лекарят се ражда, той си носи риска - би трябвало да имаме вяра в лекарското съсловие ", добави шефът на РЗИ-Плевен.

Ръководителят на Инфекциозната клиника проф. Цеца Дойчинова увери, че клиниката разполага с извънредно добре квалифициран личен състав, има планувани кревати за тежки случаи, които са свободни, разполага с всички лекарства, с изолационни костюми и престилки, с маски и ръкавици - всички дезинфекционни средства. " Във връзка сме с университета - има наставления за задграничните студенти, които се съблюдават прецизно.

В университета са доставени задоволително количество разтвори, маски, личният състав на университета е пуснат в длъжностен отпуск ", посочи тя и предложи за следващ път - да не се основава суматоха. " Всичко се следи. Населението би трябвало да бъде обществено отговорно и да мисли и за своето държание отговорно, според от ситуацията ", сподели още проф. Дойчинова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР