Университетска болница "Света Анна", София, временно преустановява приема на пациенти

Университетска болница "Света Анна", София, временно преустановява приема на пациенти ...

Заради коронавируса: "Св. Анна" в София без прием на пациенти.


Университетска болница "Света Анна", София, временно преустановява приема на пациенти до 15.30 часа утре, 27 март. Това се налага след като в лечебното заведение по-рано днес бяха установени двама пациенти с COVID-19.

В болницата в момента се извършва пълна дезинфекция, съобщават от болничното заведение. Създадена е необходимата организация спешните пациенти, които следва да бъдат насочени към Окръжна болница, да се поемат от други лечебни заведения.Още по тематаВ Пета градска болница ще се приемат само пациенти за диализа26 мар 2020 15:302

Органите на МВР съдействат за недопускане влизане и излизане от лечебното заведение. Веднага след приключване на дезинфекционната дейност лечебното заведение ще се върне към нормалния си режим на работа. Под карантина ще останат клиниката по пулмология и част от клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

По-рано днес положителни проби за COVID-19 бяха отчетени при  54-годишен мъж и 75-годишна жена, които в момента са на командно дишане в КАИЛ на УМБАЛ "Св. Анна".

Установяват се и се вземат проби за новия коронавирус от всички контактни лица, в това число и от медицинския персонал на лечебното заведение.
По публикацията работи: Петя Славова

Източник: dnes.bg