Университетска болница Александровска отбелязва 140 години от създаването си. По

...
Университетска болница Александровска отбелязва 140 години от създаването си. По
Коментари Харесай

Университетска болница Александровска отбелязва 140-ата си годишнина

Университетска болница " Александровска " отбелязва 140 години от основаването си. По този мотив нейният шеф доцент доктор Костадин Ангелов гостува на предаването " Денят стартира с Георги Любенов ".

Кулминацията на тържествата е концерт в НДК на 12 ноември.
Доц. доктор Костадин Ангелов: От самото начало на годината сме почнали да реализираме нашите проекти, като сме дозирали всеки един месец с разнородни събития. Кулминацията ще бъде на 12 ноември в зала 3 на НДК от 19 ч. Смея да кажа, че имаме извънредно доста достижения, с които можем да се похвалим, които трансформират болничното заведение в същински европейски и международен център за лекуване на огромна група болести.
Болницата е основана през 1879 година като продължение на закритата 64-а Руска болница. Тогава са били настанени 45 души, които са били лекувани, а в този момент, 140 години по-късно - 35 000 души годишно минават като лежащо заболели пациенти и към 250 000 минават като пациенти през кабинетите на Александровска болница.
Доц. доктор Костадин Ангелов: За последните 6 години напъните на управлението са ориентирани към реновиране на клиниките в базата. Основен ремонт е осъществен в 13 от клиниките в болничното заведение, които са общо 31. Средствата, които са вложени за този 6-годишен интервал, са към 25 млн. лева за ремонт. Оставаме длъжници на клиниките по алергология и кожни заболявания.
Експертът добави, че стартира стратегия за ремонт на клиниката по хематология.

Вижте и още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР